De herfstvakantie beleef je buiten!

Google Maps

De herfstvakantie komt eraan! Een heerlijke tijd om buiten te beleven. Buitencentrum De Pelen biedt in beide vakantieweken (Noord/midden/Zuid) diverse gezinsactiviteiten in Nationaal Park De Groote Peel. Er zijn excursies mét, maar ook tochten die je zonder gids kunt doen. Alle activiteiten starten bij het buitencentrum aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Herfstvakantie met elke dag iets te doen!
Bang voor spinnen? Doe dan eens mee met de ontdektocht ‘Spannende spinnen’. Je komt er achter hoe interessant en nuttig deze kleine kriebelbeestjes zijn. Je ontdekt onder andere de verschillende manieren waarop spinnen een web maken en hun prooi vangen. Na deze tocht ben je helemaal ‘spinproof’ en vast en zeker dol op spinnen. Want spinnen … die zijn reuze spannend!

Of ben je misschien nieuwsgierig naar de paddenstoelen die in De Groote Peel voorkomen? Doe dan mee met een Paddenstoelentocht. Je ontdekt niet alleen welke soorten er groeien, maar ook het verschil tussen plaatjes- en buisjeszwammen en hoe paddenstoelen zich voorplanten. Met behulp van spiegeltjes en zoekkaarten kan je de verschillende soorten herkennen.

Programma en reserveren
Er zijn Paddenstoelentochten op maandag 12 en 19, woensdag 14 en 21 en vrijdag 16 en 23 oktober. De Spannende spinnentochten zijn op dinsdag 13 en 20 en donderdag 15 en 22 oktober. Starttijd is 11.00 uur en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,-per kind. Online reserveren is noodzakelijk en kan via: www.staatsbosbeheer.nl/depelen Alle excursies starten bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Ook zonder gids op pad!
Bij de balie van het buitencentrum zijn twee leuke ontdektochten verkrijgbaar. Voor kleuters is er het Kabouterpad en voor kinderen vanaf 6 jaar De Peel Beleef-je-Buiten Tocht. Voor € 3,50 per kind koop je een tasje met opdrachten en muts (Kabouterpad) of buitenblad (Buitentocht). Deze tochten zijn verkrijgbaar tijdens openingstijden van het buitencentrum. Reserveren is niet nodig.

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer 

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Buitencentrum De Pelen

Moostdijk 15
Ospel

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed