De Herfstvakantie beleef je buiten!

Terug Google Maps

De Herfstvakantie komt eraan! Een hele week om te genieten van dit prachtige seizoen. Staatsbosbeheer biedt vanaf Buitencentrum De Pelen een gevarieerd programma voor het hele gezin. Van maandag 15 t/m vrijdag 19 oktober zijn er elke dag om 14.00 uur ‘Peel Ontdektochten’, excursies voor het hele gezin. Een Peelgids zorgt voor de begeleiding. Er zijn ook activiteiten die je zonder gids kunt doen. Kies maar!

Spinnen eng? Echt niet!
Bang voor spinnen? Doe dan op maandag 15, woensdag 17 of vrijdag 19 oktober mee met de ‘Peel Ontdektocht Spannende Spinnen’. Dan ontdek je hoe interessant en nuttig deze kleine kriebelbeestjes zijn. Je ontdekt de verschillende manieren waarop spinnen een web maken en hun prooi vangen. Wist je trouwens dat er spinnen zijn die helemaal geen web maken? Na deze tocht ben je helemaal ‘spinproof’ en vast en zeker dol op spinnen. Want spinnen … die zijn reuze spannend!

Op dinsdag 16 en donderdag 18 oktober is er een Peel Ontdektocht Herfst en ga je op zoek naar alles wat de Herfst zo bijzonder maakt. De natuur krijgt een ander kleurtje en een andere geur, er schieten paddenstoelen de grond uit, er ligt een tapijt van dennenappels, eikels, beukennootjes en bergen vol met bladeren waar je heerlijk doorheen kunt struinen. Onderweg doe je een paar leuke opdrachten om je zintuigen te prikkelen. Deze excursie is buitenpret voor het hele gezin!

Deelnamekosten en reserveren
De Peel Ontdektochten start telkens om 14.00 uur bij de balie van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. De route is ongeveer 2 kilometer lang en duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. Aanmelden: 0495 – 641 497 of depelen@staatsbosbeheer.nl

Ook zonder gids op pad!
De Peel Ontdektochten zijn onder begeleiding, maar je kunt ook zonder gids op pad! Bij de balie van buitencentrum De Pelen zijn verhuurtochten verkrijgbaar. Met een tas vol materialen en een opdrachtenboek ontdek je de natuur op een speelse manier. Voor kleuters is er het Kabouterpad en voor grotere kinderen een Billy Bel Doekoffer of Hulpboswachtertocht. Deelname aan deze tochten kost € 5,- per kind inclusief leuke extra’s, (groot)ouders hoeven niet te betalen. Voor de verhuurtochten hoef je je niet aan te melden en kun je dus elke dag op pad.

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer 

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Buitencentrum de Pelen

Moostdijk 15
Ospel

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed