De Herfstvakantie beleef je buiten!

Google Maps
Share

De Herfstvakantie komt eraan! Een heerlijke tijd om samen buiten te beleven. Buitencentrum De Pelen biedt in beide vakantieweken (noord/midden/zuid) diverse gezinsactiviteiten in De Groote Peel. Er zijn excursies mét, maar ook tochten die je zonder gids kunt doen. Alle activiteiten starten bij het buitencentrum aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Met een gids op pad in de Peel!
Bang voor spinnen? Doe dan eens mee met een Spannende Spinnentocht. Je ontdekt hoe interessant en nuttig deze kleine kriebelbeestjes zijn. Een Peelgids van Staatsbosbeheer laat zien dat spinnen op verschillende manieren een web maken en hun prooi vangen. En hoe je het verschil tussen mannetjes en vrouwtjes kan zien. Wist je trouwens dat er spinnen zijn die helemaal geen web maken? Tijdens deze excursie kom je er achter hoe ‘spannend’ spinnen zijn.

In de herfst krijgt de natuur een andere kleur en geur, paddenstoelen schieten uit de grond en er ligt een tapijt van dennenappels, eikels, beukennootjes en bladeren waar je heerlijk doorheen kan struinen. Maar waarom verkleuren en vallen de blaadjes en welke soorten paddenstoelen kom je tegen in de Peel? Een Peelgids neemt je mee op een ontdektocht en heeft ook een paar leuke opdrachten voor jou in petto.

Programma en reserveren
De Herfsttochten zijn op maandag 18 en 25 oktober, op woensdag 20 en 27 oktober en op vrijdag 22 en 29 oktober. De Spannende spinnentochten op dinsdag 19 en 26 en donderdag 21 en 28 oktober. Starttijd is telkens 11.00 uur en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,-per kind. Online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten

Zonder gids op pad!
Ook zonder gids kan je een leuke wandeling maken met je gezin. Bij de balie van het buitencentrum zijn hiervoor sPeelse ontdektochten verkrijgbaar. Voor kleuters is er het Kabouterpad en voor kinderen vanaf 6 jaar de Peel Beleef-je-Buiten Tocht. Reserveren is niet nodig en je kan elke dag op pad. Informeer bij de balie van Staatsbosbeheer naar de mogelijkheden.

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Meer informatie

Contactgegevens

Buitencentrum de Pelen

Moostdijk 15
Ospel


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed