De beste wandelingen in Limburg

Google Maps
Share

Veel mensen vragen zich wel eens af wat Limburg zo leuk maakt. Nou, op die vraag kunnen veel verschillende antwoorden gegeven worden. Toch is een van de hoogtepunten van deze Nederlandse provincie zeker de natuur. Er kan dan ook prachtig gewandeld worden in Limburg. Dit kun je samen met je geliefde of gezin doen, maar ook alleen terwijl je ondertussen speelt bij een live casino online. De onderstaande wandelingen zijn hierbij zeker aanraders! Let natuurlijk wel op de omgeving terwijl je online gokken iDeal doet, want er valt genoeg moois te zien. 

Aspergepad
Deze wandeling kan maar op één plek beginnen: Grubbenvorst, het epicentrum van de Limburgse aspergeregio. Al wandelend over het Aspergepad krijg je een goed beeld van hoe asperges worden geteeld of, als je in mei en juni komt, hoe ze worden geoogst. De route voert je langs een abstract beeld van asperges dat tevens dienst doet als zonnewijzer die het begin en einde van het aspergeseizoen aangeeft. Sluit je wandeling af op een terrasje in Grubbenvorst en proef het allerbeste van deze regionale lekkernij!

Promenaderoute
De Groote Peel is een Nederlands nationaal park en niet voor niets. Het is de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan flora en fauna en is een plaats van grote landschappelijke schoonheid. Het moeraslandschap van het park is vrij nieuw, het is namelijk het resultaat van uitgebreide turfwinning. De promenades zijn een origineel element, aangelegd om de moerassen en drassige gebieden toegankelijker te maken. Dergelijke verhoogde looppaden zijn een oude traditie die teruggaat tot de Romeinse tijd. Een groot deel van de Promenaderoute maakt gebruik van deze looppaden en biedt een prachtig uitzicht op De Groote Peel.

Brigandsroute
Als er iets in de Limburgse geschiedenis tot de verbeelding spreekt, dan is het wel de mysterieuze band van rovers die bekend staat als de Bokkenrijders, naar verluidt door de lucht vlogen ze op de ruggen van bokken, zoals de duivel zelf. Ze zwierven door Limburg en terroriseerden in de 18e eeuw de lokale bevolking. Hoewel het gevaar geweken is, zijn de smalle bospaden rond Abdij Rolduc op de Brigandsroute even mysterieus als vroeger in de tijd van de Bokkenrijders.

Schravenpad
Deze hommage aan bisschop Frans Schraven, wat daarom de naam het Schravenpad heeft gekregen, is bezaaid met rozen. Je leert over het leven van Monseigneur Schraven en maakt kennis met Lottum, het Rozendorp. De route begint bij het ouderlijk huis van de bisschop en passeert prachtige kleine kapellen en beeldschone rozenuitstallingen.

Bloesemroute
Het is de moeite waard om op het juiste moment te wachten voor deze wandeling. Dat is meestal ergens in april, afhankelijk van het weer. Dan barst de natuur los en is de Bloesemroute rond Eijsden-Margraten een van de mooiste wandelroutes van Nederland. Je passeert boomgaarden vol roze of witte bloesems en tegen het einde van het bloeiseizoen wordt je omringd door vlagen bloemblaadjes. Iets te vroeg of te laat in het jaar aan je wandeling beginnen? Maak je geen zorgen. Deze route is in elk seizoen het ontdekken waard.

Meer informatie

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed