Dag van het Nationaal Park

Google Maps

In het weekend van 24, 25 en 26 mei wordt de 20ste editie van de Europese Dag van Het Nationaal Park gevierd. Het thema van dit jaar is ‘De natuurschatten van het Nationaal Park’.

Om dit te vieren wordt in ieder Nationaal Park een bijzondere activiteit georganiseerd. Iedereen mag hier gratis aan deelnemen. Denk aan wandelingen waar historische geheimen worden verklapt, rondleidingen op bijzondere plekken in de natuur en zelfs excursies waar men met de ‘geluksexpres’ op zoek gaat naar natuurschatten. Kijk op de website www.natuurparkenlimburg.nl en ontdek de agenda met activiteiten van ieder park.

In Nationaal Park De Groote Peel wordt middels een bijzondere wandelexcursie verhaal gedaan over de littekens die de turfwinning in het gebied heeft achtergelaten, niet alleen in het landschap maar ook bij Peelbewoners die iedere dag in dit gebied turf hebben gestoken. Deze wandelexcursie heet dan ook ‘Liske van Ekerschot, markant en spraakmakend’. Een ervaren Peelgids neemt je mee naar waar het allemaal begon en gaat op zoek naar ‘het zwarte goud’. Deze excursie vindt plaats op 24 én 26 mei om 14:00 uur vanuit Buitencentrum De Pelen, Moostdijk 15 te Ospel.

In Nationaal Park De Maasduinen staat ook een bijzondere wandelexcursie gepland: ‘Er is meer dan ……. het Reindersmeer’. Water heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de vorming van het landschap van Nationaal Park De Maasduinen. Er zijn nog steeds sporen te vinden van het stroomgebied van de Rijn. Doordat er zoveel zand en grind in de bodem zit is er in het verleden ook veel afgegraven. Hierdoor ontstonden grote plassen zoals het Reindersmeer. In het kader van de dag van het Nationaal Park kijken we tijdens deze excursie dan ook naar de ‘verborgen schatten’. Deze activiteit vindt plaats op 26 mei om 10:00 uur vanuit Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3E te Well.

Tot slot vindt op 25 mei in Nationaal Park De Meinweg een wel heel bijzondere activiteit plaats: ‘Met de geluksexpres op zoek naar de natuurschatten van De Meinweg’. Tijdens deze excursie gaat men onder leiding van een ervaren Meinweggids op zoek naar de schatten van Nationaal Park De Meinweg. Dit wordt op een bijzondere manier gedaan, namelijk rijdend met de geluksexpres. De activiteit start om 09:30 uur vanuit de welbekende Gitstappermolen, Gitstappermolenweg 8a te Vlodrop.

Iedereen is bij alle activiteiten van harte welkom, aanmelden is niet nodig. Vol is vol.

Share
Meer informatie

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed