Dag van het Nationaal Park De Meinweg

Terug Google Maps

In heel Europa wordt jaarlijks rond 24 mei de ‘Dag van het nationaal park’ gevierd. In het Nationaal Park de Meinweg kunnen bezoekers op 27 mei gratis genieten van de prachtige natuur en cultuur die onze nationaal park regio De Meinweg rijk is.

Met een wandelexcursie in de ochtend rondom Vlodrop Station, een fietstocht rondom de Liberation-route in het begin van de middag vanuit De Boshut en ter afsluiting genieten op het terras bij de klanken van een sfeervolle gezellige band! Voor ieder wat wils rondom het Europese thema ‘cultuurhistorie het zit in onze natuur’.

Wandelexcursie ‘Cultuurhistorie zit verscholen in onze natuur’
Op zondagochtend kan deel genomen worden aan een rustige wandelexcursie die start om 9.30 uur bij de parkeerplaats van Vlodrop Station (Station 22, 6063 NP Vlodrop). In 2 uur neemt de IVN Natuurgids u mee door prachtige bossen, over en langs meanderende beekjes en cultuurhistorische elementen die verscholen liggen in het glooiende landschap. De excursie is geschikt voor jong en oud. Voor rolstoelers is deze excursie helaas niet geschikt.

Fietsexcursie ‘Liberation-route’
Zondagmiddag start om 12.00 uur de 3 uur durende fietsroute onder leiding van een VVV Midden Limburg gids vanaf bezoekerscentrum De Boshut (Meinweg 2, 6075 NA Herkenbosch). Zij neemt u mee om kennis te maken met de elementen van de Liberation Route in de Meinwegregio. Bij de zogenaamde luisterplekken wordt gestopt om te luisteren naar hoorspelen over de indrukwekkende belevenissen van één of meer personen tijdens de laatste oorlogsjaren in deze Nederlands-Duitse grensstreek. Er wordt gefietst in het tempo van de langzaamste fietser.

Op eigen houtje cultuurhistorie beleven
Ook kunt u op eigen gelegenheid kennis maken van de cultuurhistorie van ons Nationaal Park De Meinweg. De bomenkunstroute bestaat uit twintig prachtige houtsculpturen die ieder iets verbeelden van de kenmerkende natuur en cultuur van Nationaal Park de Meinweg. Via de IZI-travel app kunt u de route zelfstandig lopen. Het bijbehorende boekwerkje is op de dag van het Nationaal Park, 27 mei, voor slechts € 2,50 (in plaats van € 6,95) verkrijgbaar bij het VVV informatiepunt in de Boshut waar ook de route start.

Lazy Sunday met Big Band “Beeg”
Vanaf 15 uur kunt u genieten van sfeer, muziek en veel plezier op het terras van Bosbrasserie De Boshut ( Meinweg 2, 6075 NA Herkenbosch). De van “Big Band Beeg” uit Grevenbicht speelt met 20 man sterk heerlijke muziek afgewisseld met lounge muziek van een dj, een echte Lazy Sunday op de Boshut. Zak onderuit, neem een heerlijk drankje en luister naar de klanken van Big Band ‘Beeg”.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.np-demeinweg.nl of bel tijdens kantoortijden naar IVN Limburg 0475-386460.

Over Nationaal Park De Meinweg
De Meinweg is een schitterend stukje natuur van ongeveer 1800 hectare groot. Het ligt in de meest oostelijke hoek van Midden-Limburg en is aan drie kanten omsloten door Duitsland. Door eeuwenoud gebruik van deze gronden kent De Meinweg een lange geschiedenis. De naam ‘Meinweg’ is ontstaan uit het Keltische woord ‘gemeyne’, wat ‘gemeenschappelijk’ of ‘samen’ betekent. Het waren de “gemeinde weide” van de veertien dorpen die het gebied bestuurden en gebruikten. In De Meinweg zijn veel verschillende tijdperken zichtbaar gebleven, zij het soms verscholen. Gidsen onthullen de geheimen van deze tijdperken graag aan bezoekers.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Vlodrop Station

Station 22
6063 NP Vlodrop

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed