Dag van de Architectuur – Stad voor morgen

Terug Google Maps

Over de Groene Loper in Maastricht is al veel gezegd. De belangstelling voor de tunnelbouw was enorm en iedereen is blij met de grote nieuwe ruimte en frisse lucht die ervoor terug gekomen is. Maar hoe nu verder? Wordt straks weer alles dicht gebouwd? Of juist niet? Hoe ziet het leven er straks uit als alles klaar is?

Oude gebouwen als herboren
Iedereen herinnert zich de flatgebouwen die tegen de geluidswand van de A2 gedrukt stonden. Daartussen stonden prachtige gebouwen die in een tijd gebouwd zijn toen het verkeer nog niet alle aandacht opeiste. Het gebruik van de gebouwen is verloren gegaan door het drukke verkeer rondom. Nu het verkeer weg is, wordt de omgeving weer opnieuw gezien en staan deze monumenten te pronken op de Groene Loper. Reden om bij het hergebruik van de gebouwen de hedendaagse duurzaamheids- en comforteisen toe te passen. De kwaliteit van leven komt hiermee weer terug. Dit deel van de stad wordt al zichtbaar de stad voor morgen.

Programma Dag van de Architectuur 2018
In heel Nederland wordt op de Dag van de Architectuur aandacht besteed aan allerlei soorten bouwontwikkelingen en zijn projecten te bezoeken. In Maastricht organiseert het architectuurcentrum TOPOS samen met de gemeente Maastricht deze dag op diverse locaties rondleidingen. U kunt gebouwen vanbinnen beter bekijken. Architecten geven tekst en uitleg over de opdrachtstelling, de gewenste functie van het gebouw, de uitgangspunten van de ontwerpen en de uiteindelijke uitvoering.

Door een beperkte ruimte bij de startbijeenkomst van de Dag van de Architectuur 2018 is plaatsreservering nodig. Plaats: Bistro on Top, Scharnerweg 131 / Tijd: 10.00 tot 11.00 uur. Aanmelden via j.kramer@inexarchitecten.nl. Inschrijven kan tot en met 30 mei 2018. Let op, dit geldt alleen voor de startbijeenkomst van 10.00 tot 11.00 uur. Alle overige locaties zijn vrij te bezoeken vanaf 10.30 uur.

Waar kan ik gaan kijken?
Op zes locaties zijn rondleidingen. Het is hierdoor mogelijk een kijkje te nemen in de gebouwen en te luisteren naar de toelichting die de architecten geven over de recentelijk uitgevoerde aanpassingen.

Onze Lieve Vrouwe van Lourdeskerk, restauratie en uitbreiding van voorzieningen in de kerk
Sint Theresiaschool, uniek voorbeeld van modulair gebruik van een schoolgebouw
Enexishuis, restauratie en publiek infocentrum voor energiezuinige aanpassingen voor woningen
Gemeenteflat, renovatie van appartementen
Stadspark Oost, ontwerp van een nieuw stadspark op het Oranjeplein en Koningsplein
Torenflat, renovatie van appartementen

Routekaartje Dag van de Architectuur
Download het programma van de Dag van de Architectuur met verdere uitleg en een kaartje van de omgeving.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Bistro on Top

Scharnerweg 131
Maastricht

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed