Grote namen bij Wintereditie Festival Cultura Nova Heerlen

Google Maps

Ton Reijnaerts

Vrijdag 21 augustus is een tipje van de sluier gelicht van het programma van de Wintereditie van Cultura Nova in Heerlen. De wintereditie vindt plaats van zaterdag 26 t/m donderdag 31 december. Philharmonie zuidnederland brengt een voorstelling rond het 250ste geboortejaar van Ludwig van Beethoven. Hiervoor werkt het orkest samen met het Franse theatergezelschap Plasticiens Volants dat zich bij eerdere Cultura Nova als een echte publiekstrekker ontpopte.

In het oog springt ook een circustheatervoorstelling geregisseerd door de dochter van Charlie Chaplin, met op de planken de kleindochter van de Franse komiek en filmmaker. Het Maastrichtse dansgezelschap SALLY brengt een voorstelling en workshop in één voor jong publiek. Van de partij ook het Belgische gezelschap Laika, al jaren een vaste waarde op Cultura Nova. Het volledige programma van de Cultura Nova Wintereditie wordt overigens binnenkort onthuld.

De bekendmaking was overigens geen toeval want deze vrijdag stond eigenlijk de aftrap gepland van het internationaal gerenommeerde zomerfestival Cultura Nova Heerlen. COVID-19   gooide roet in het eten, waarna de organisatoren met flexibiliteit, daadkracht en kunde doorschakelden naar een winterversie.

Meer info…

Share
Meer informatie

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed