Coronaproof: 5 date ideeën in Limburg

Google Maps
Share

Daten? Het is eerlijk gezegd niet de allerbeste periode om nieuwe mensen te ontmoeten. Elke potentiële date vraagt om een zorgvuldige afweging tussen veiligheid en risico. Maar dat betekent niet dat fysieke ontmoetingen niet meer mogelijk zijn. Het is alleen… anders.

Zolang de maatregelen voortduren en de horeca op slot zit, zijn de mogelijkheden om een leuk date ideeën te bedenken beperkt tot een minimum. Het spontane drankje op het terras en het etentje in een restaurant zijn voorlopig verleden tijd. Veiligheid gaat nu boven spontaniteit. Singles in Limburg vragen zich met recht af wat ze nog kunnen doen op een date. Gelukkig zijn er date ideeën die nog steeds mogelijk zijn – zonder aan veiligheid in te boeten. Dit zijn 5 coronaproof date ideeën in Limburg:

Bezoek het Limburgs Museum
Hoe goed ken jij het Limburg dat je kent? Waarschijnlijk nog niet goed genoeg. In het Limburgs Museum maak je een ontdekkingstocht door de tijd: van neanderthaler tot Romeinse soldaat. Een goed date idee als jullie beiden uit Limburg komen. Het geeft een unieke kijk op de geschiedenis van Limburg, terwijl jullie een gezamenlijke toekomst overpeinzen.

Maak een wandeling naar een berg
Ons eigen stukje buitenland binnen de landsgrenzen leer pas echt goed kennen als je het met de benenwagen ontdekt. Trek de juiste stappers aan en maak samen een (lange) wandeling. Het is de ideale manier om een gesprek aan te knopen, terwijl je op je eigen tempo van het landschap geniet. Een tip? Wandel naar de kluizenaarswoning bovenop de Sjaasberg nabij Walem of ga voor wandelroute de Bemelerberg.

Verdwaal in het labyrinth
Heb je het mergellandschap weleens bezocht? Onder de oppervlakte van het landschap is waar het nu om gaat; de grotten en een gigantisch gangenstelsel. Dit ondergrondse labyrint kun je gelukkig nog steeds bewonderen met een rondleiding of met een sportieve activiteit. Bezoek bijvoorbeeld de Fluweelengrot en de Kasteelruïne samen.

Fietsen door de heide
Als we het hebben over één groot heidegebied van 1800 hectare, dan gaat het over? Juist, de Brunssummerheide is zo coronaproof als het maar kan. Op deze fietsroute kom je langs bossen, heide, vennen en moerasgebied. Het is een natuurgebied met afwisselende elementen die het populair maken als trekpleister voor een fietsdate. Mag het wel wat pittiger? Train dan je kuiten op de Vaalserberg.

Maak een hapjestocht
Culinair genieten tijdens je date? Het kan op de actieve manier: tijdens een hapjestocht. Zowel te voet als per fiets en auto zijn er hapjestochten die je langs verschillende locaties brengen voor een hapje en een drankje. Houd er echter wel rekening mee dat sommige locaties wegens corona gesloten kunnen zijn. Maar dat mag de pret niet drukken. Het is in ieder geval een stuk beter dan weer een middag.

Meer informatie

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed