Concert Frank Roberscheuten Hiptett

Google Maps
Share

2021,  het jaar waarin de jazzclub haar 40-jarig bestaan viert, wordt afgesloten met een optreden van de absolute topformatie, het “Frank Roberscheuten Hiptett”.

Zondag 12 december 2021 van 14.30 uur tot 17.30 uur in Auberge de Rousch,
Kloosterkensweg 17
6419 PJ  Heerlen

Line up:
Frank Roberscheuten, Klarinet en Sax
Shaunette Hildabrand (VS), Zang
Rossano Sportiello (I), Piano
Jos Machtel, Bas
Oliver Mewes (D), Drums

Allereerst is er natuurlijk saxofonist en klarinettist Frank Roberscheuten die met een persoonlijke touch in zijn spel de traditionele jazz verrijkt.

Zangeres Shaunette Hildabrand, geschoold in klassieke zang alsook jazz geeft workshops en masterclasses in Europa en haar geboorteland de VS. In het begin van haar carrière was de zangstijl van Billy Holiday voor haar maatgevend. Gaandeweg heeft ze een eigen stijl ontwikkeld, waarin timing en frasering uitstekend verzorgd zijn.

De biografie van Rossano Sportiello vermeldt een lange lijst van zeer vooraanstaande musici waarmee hij heeft samengespeeld in concerten en festivals. Ook heeft hij diverse prijzen in ontvangst mogen nemen die hem bestempelen als jazzpianist van unieke klasse.

Bassist Jos Machtel koos op 20-jarige leeftijd voor de bas. Prof. Victor Kaihatu zorgde ervoor dat hij zijn speciale duimtechniek in de vingers kreeg. Van Francois Rabbath leerde hij zijn linkerhand op een vernieuwende manier te gebruiken. Naast het spelen in diverse gerenommeerde orkesten en bands met virtuoze muzikanten leert hij talentvolle jongeren de kneepjes van het vak.

De swing van de dertiger en veertiger jaren kenmerken de stijl van Oliver Mewes. Naast de klassieke speelstijl van swing drummers als Gene Krupa en Jo Jones zijn ook invloeden van vroege jazz en ragtime drummers hoorbaar.

Entree: Regulier  € 10
Donateurs: gratis
Begeleiders tot 22 jaar gratis

Meer informatie

Contactgegevens

Auberge de Rousch

Kloosterkensweg 17
6419 PJ Heerlen


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed