Concert Accordeon Orkest Swentibold en kinderkoor Sjamaes

Google Maps

Zowel het orkest als ook het kinderkoor zijn geen onbekenden in het Centre Céramique. Het programma bestaat uit het muziekstukken van orkest en koor maar ook incidentele stukken.
Op bezoek komen een aantal “gasten” waaronder en “Olga van de Wolga” en de “Stieros van Spanos”. Misschien komen ABBA en John Miles ook nog wel even op bezoek.

Gedrevenheid, passie, spontaniteit en humor zijn voldoende ingrediënten om dit optreden succesvol te maken. Het jeugdig enthousiasme van de jonge zangers en zangeressen van het koor en de ervaren oude rotten van het accordeonorkest zal ongetwijfeld de toeschouwers bekoren. Samen muziek maken is niet aan leeftijd gebonden. Het bewijs wordt hiervoor wordt op deze middag dan ook geleverd.

Kinderkoor Sjamaes werd in 1980 opgericht in de Maastrichtse wijk Scharn. Vroeger was het koor verbonden aan de parochie en de kerk van Scharn, Inmiddels komen de leden uit heel Maastricht en omstreken en staat Sjamaes bekend als ‘hét kinderkoor van Maastricht’.

Het koor staat onder leiding van Krissie Verstappen en telt momenteel 34 kinderen tussen de 6 en 17 jaar. De jongere en oudere kinderen zingen deels hun eigen repertoire, maar de meeste liedjes worden samen gezongen. Sjamaes zingt allerlei muziekstijlen: van musical tot kerkmuziek en van pop tot opera, meestal meerstemmig. Vaak met begeleiding van piano (en drums), soms a capella.

Sjamaes heeft in de loop van de jaren samengewerkt met bekende Maastrichtse artiesten, zoals Andre Rieu en Fabrizio. De ene keer is het een optreden, een andere keer een audio opname of een video opname.

Accordeon Orkest Swentibold uit Buchten bestaat uit een 25tal enthousiaste accordeonspelers en wordt begeleid door slagwerk. De spelers komen uit de Euregio en het orkest is nog een van de weinige orkesten in de provincie Limburg die op deze bijzondere wijze de accordeonmuziek in orkestvorm beoefend. Kenners zullen blij verrast zijn door de frisse aanpak van de huidige samenstelling, terwijl de niet-kenners zich zullen verbazen over de mogelijkheden van deze manier om te musiceren. Het orkest staat de laatste jaren onder leiding van Henk Tiebosch. Onlangs werd het 50 jarig bestaan gevierd met o.a. het jubileumconcert en de presentatie van een Cd.

Deze unieke samenwerking van beide groepen, jong en oud, mag niet gemist worden.
De entree gratis maar een vrije gift wordt op prijs gesteld.

Datum zondag 7 april 2019
Tijd 14.30 – 15.45 uur
Centre Céramique
Avenue Céramique 50
6221 KV Maastricht

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Centre Céramique

Avenue Céramique 50
6221 KV Maastricht

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed