CD presentatie Down South Jazzband

Google Maps

De Down South Jazzband presenteert op 5 oktober haar 1e CD getiteld “Down South Jazzband plays Bix, Muggsy & Eddie”  in de stijl van de componist, arrangeur, pianist en kornettist Bix Beiderbecke (1903 – 1931), Kornettist en bandleider Muggsy Spanier (1901-1967) en gitarist, band leider, Eddie Condon (1905 – 1973), die de fantastische Ragtime en Chicago stijl speelde met geweldige kornettisten als Bix Beiderbecke, Muggsy Spanier, Wild Bill Davison en Bobby Hackett.

De CD presentatie zal plaatsvinden in het MFC de Grous in Stein, waar de band ook regelmatig zijn repetities houdt.

De presentatie zal om 20:00 beginnen met een kort optreden van het populaire Americana & Roots duo “Barn & Belle”. Denk bij Barn & Belle aan close-harmony begeleid op een arsenaal aan Country & Folk instrumenten.

De Down South Jazzband zal om 20:30 beginnen. Om 21:15 zullen Barn & Belle nog een kort optreden verzorgen alvorens de Down South Jazzband om 21:30 de CD presentatie vervolgt.

In 2016 heeft de Geleense kornettist Jan Tom Fernhout het initiatief genomen een orkest te formeren welke als doel heeft in Jazz clubs en op festivals op te treden. De première was op 10 september 2016 met een 1e treffen op de Sint Pietersberg, Maastricht Brasserie Monte Nova met Jazz muzikanten die voorheen nog nooit of zelden samen gespeeld hadden: “ The birth of a band”  heette dit publieke optreden.

Voor dit orkest is een naam gekozen die verwijst naar Zuid Limburg, de “Down South Jazzband”.

De Down South Jazzband speelt jazz muziek uit de periode welke bekend staat onder “the roaring twenties” van de vorige eeuw.

Ons doel is de nummers zo oorspronkelijk mogelijk te presenteren, te arrangeren naar onze bijzondere bezetting. De band heeft talrijke succesvolle avondvullende optredens verzorgd op verschillende Jazzfestivals en clubs in binnen en buitenland.

Gezien de frequent terugkerende vraag van het jazz minnend publiek of er CD’s van de band verkrijgbaar zijn, heeft de band besloten met eigen middelen een CD te produceren voor promotie naar Jazz Festivals en Jazz Clubs. De CD zal tevens verkrijgbaar zijn tijdens de optredens van de band.

De band bestaat uit LOU BROUNS op trombone, JAN VAN GAALEN op saxen en klarinet, PATRICK HEUBEL op slagwerk (alle 3 oud leden van de Limburgse band de Circus Square Jazzband en allen actief in verschillende jazzformaties). Op banjo en zang hebben we PATRICK GREVEN. Patrick stond mee aan de wieg van de Deep Creek Jazzuits en zorgde daarna zelf voor de geboorte van Jazz Extra, Sweet Dixie, en nadien de Downtown Jazzgang waar hij gedurende 20 jaar mee optrad in binnen- en buitenland. Hij is de leider van de vermaarde “Belgian Dixie Kings” Als banjospeler en zanger van Down South Jazzband weet hij de toehoorders te begeesteren en terug te brengen in de sfeer van de jaren 20; Ambiance verzekerd ! RON WILLEMS op gitaar, welke het Condon effect levert en een stevige rythm sektie gelijkend op dat van de populaire band Tuba Skinny uit New Orleans mogelijk maakt; Ron heeft een klassieke gitaar opleiding, speelt in rythm en blues bands en het beroemde klassieke mandoline en gitaar orkest “The Strings”. Op contra bas JAN LEMPENS (free-lance Gumbo Jazzband, Michelle & Friends), JAN TOM FERNHOUT op kornet (Piccolo Dixieland Band Maaseik België, PrintenTown Jazz Band Aachen, Stable Roof Jazzband NL).

Share
Meer informatie

Contactgegevens

MFC de Grous


Stein

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed