Casanovas Meisterstück in Couven-Museum Aachen

Google Maps

Ton Reijnaerts

Het wordt spannend in het Couven Museum, in hartje Aken. In de pronkzaal van het recent fraai gerenoveerde museum aan de Hühnermarkt 17 kun je komende maanden deelnamen aan een zogenoemd ‘Criminalen Bankett’. Een even bijzondere als zinnenprikkelende ervaring. Acteurs van  Theater 99 brengen je terug in de tijd met een spannende toneelvoorstelling, die speelt in 1862 ofwel het La Belle Époque tijdperk. Bijpassende historische muziek en spijzen met een bijzonder driegangen menu gebaseerd op die tijd verhoogt de intense ervaring. De première is op 12 oktober.

De dom kathedraal van Aachen is een van de beroemdste monumentale bouwwerken van Europa. Het is de kerk waar meer dan 30 Duitse koningen zijn gekroond. Maar bovenal de begraafplaats van de 814 overleden, maar in Aachen nog steeds springlevende, Kaiser Karl. Tot het cultuurgoed van de stad Aachen behoren ook de alom aanwezig bronnen met namen als: Hühnerdieb, Karlsbrunnen, Fischpüddelchen, Mariensäule en Tüüre-Lüüre-Liißje. Vanwege de talrijke warmwaterbronnen in de stad ontwikkelde Aachen zich al in de tijd van de Romeinen tot een geliefd thermaal kuuroord. Aan het einde van de 17de eeuw groeide Aachen zelfs uit tot een mondain bad- en kuuroord, dat door vele koningshuizen en prominenten werd bezocht.

Casanova en Händel

Bij de Elisenbrunnen, in hartje Aachen, is de grandeur van vervlogen dagen nog altijd goed zichtbaar.

De tussen 1822 en 1827 gebouwde Elisenbrunnen, genoemd naar kroonprinses Elisabeth (Elise) Ludovika van Bayern, dochter van de Bayerische koning Maximilian, bestaat uit een open wandelhal met imponerende zuilen. Aan beide zijden wordt de Elisenbrunnen geflankeerd door een fraai paviljoen. Uit twee drinkbronnen vloeit het warme water (52° C) van de Kaiserquelle. Het water bevat zwavel en de helende werking staat buiten kijf. Op een marmeren platen bij de Elisenbrunnen wordt herinnerd aan bezoekers zoals Händel en Casanova.

Casanova en het La Belle Époque tijdperk worden de komende maanden weer levend in het historische Couvenmuseum in Aken. Casanova’s Meisterwerk, zoals het stuk van het Criminalen Bankett heet, berust op ware gebeurtenissen. Deelnemers aan het event kunnen met een beetje fortuin een misdaad oplossen of in ieder geval daartoe een bijdrage leveren, als ze willen.

Speeldata 2020:
25 april, 9 mei en 16 mei. Aanvang 20.00 uur, ontvangst 19.30 uur.

Ticketprijs: 70,- € (incl. 3-gangen diner en begroetingsdrankje.

Vooraf reserveren is noodzakelijk, e-mail: Jutta.Kroehnert@akut-theater99.de

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Couven Museum

Hühnermarkt 17
Aachen

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed