Brita Seifert Life

Google Maps

Zondag 17 maart om 15.00 uur zal de expositie “Brita Seifert Life” door haar grootste fan geopend worden. In de expositieruimte van Galerie Pictura in het Noord-Limburgse Aijen zal een overzicht getoond worden van haar briljante pastel kleurpotlood tekeningen en olieverfschilderijen.

De inmiddels internationaal bekende kunstenares is vooral bekend geworden door haar tekeningen die ze met engelen geduld en een fluweelzachte stofuitdrukking tot leven brengt. De expositie zal t/m 4 mei te bewonderen zijn.

Brita Seifert Life
Als jonge vrouw heeft zij alle denkbare vormen van geweld ervaren. De gevolgen zetten zich diep onderhuids af, je kunt ze nooit meer uitwissen en vergeten. Om weer positief in het leven te staan heb je veel energie en vertrouwen nodig. Er zijn twee mogelijkheden om met deze opgedane wonden verder te kunnen  leven. Men gaat eraan ten gronde, het langzame gif dringt steeds verder in de poriën door tot aan het bot aan toe. Of je zegt “IK WIL LEVEN”. Je gaat bij jezelf te rade hoe verder te gaan en hierin heeft een ieder zijn eigen reddings-strategie. Haar redding was de kunst. Hierin kon zij zich zonder woorden uitspreken over wat haar was overkomen. Tot het moment dat zij besloot al die 150 werken bij elkaar te pakken en in de vuilnishoop te werpen.     “Afgelopen, het is verleden tijd”
De wonden waren op het linnen in ultramarijn, cadmium rood en zwart als het ware opgelost.

Toen is zij gaan leren naar de toekomst te kijken, de zon te zien schijnen en een grote boog te maken als er schaduw op haar weg kwam.

Nu woont zij sinds 2012 in Aijen Noord-Limburg en woont samen met Roel van der Veen eigenaar van Galerie Pictura met wie ze samen haar schilderijen aan zo veel mogelijk mensen wil laten zien om te laten zien dat er ook een mooie wereld is en dat het leven waard is geleefd te worden! Zij heeft in Museum Het Petershuis in Gennep, Museum Zandvoort en Museum Thijnhof in Coevorden en vele galeries in Nederland geëxposeerd maar zij exposeert ook in Duitsland, België, Spanje, Oostenrijk maar ook buiten Europa, zoals Amerika en Taiwan. Zo heeft ze dit alles zichzelf mogelijk door een keuze te maken.

“Brita Seifert Life” te zien t/m 4 mei bij Galerie Pictura – Aijen

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Galerie Pictura – Aijen

Aijenseweg 16b
5854 PT Aijen

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed