Bodembeestjes vangen

Terug Google Maps

Kom de natuur ontdekken in Nationaal Park De Maasduinen. Speciaal voor kinderen van 6-12 jaar wordt er op maandag 15 oktober van 12.30 tot 16.00 uur een kinderactiviteit georganiseerd. Deze vindt plaats in het Speelbos nabij Bezoekerscentrum De Maasduinen in Well.

De activiteit is gratis en kinderen kunnen gedurende de aangegeven periode meedoen. Denk aan het dragen van geschikte kleding.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Gewapend met loeppotjes en zoekkaarten duiken kinderen in de wondere wereld van bodembeestjes. Wat kruipt daar door het struikgewas? Is het een klein spinnetje of misschien wel een pissebed? Eenmaal gevangen in een loeppotje kunnen de beestjes van dichtbij bekeken worden. Er leven heel veel bodembeestjes in Nationaal Park De Maasduinen dus wat er allemaal gevangen gaat worden, blijft een verrassing. Het dragen van een lange broek en dichte schoenen wordt aangeraden.

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Lia Oosterwijk

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Bezoekerscentrum De Maasduinen


Well

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed