Bloesem2daagse Vilt

Google Maps

Op zaterdag 27 en zondag 28 april 2019 organiseert Wandelvereniging Vilt alweer voor de 8e keer het traditionele wandelweekend door de Zuid-Limburgse bloesemwereld. Vanaf 2016 omgedoopt tot een echte Bloesem2daagse met elke dag 5 afstanden en vanaf 2017 een speciale ontdekkingstocht voor de jeugd: de BOEM-tocht. Op beide dagen is het lopen van een dagtocht mogelijk: de bloesemzaterdag en/of de bloesemzondag.

De start vindt dit jaar plaats vanaf de Fanfarezaal St-Gertrudis in Sint Geertruid, Dorpstraat 29.  Daar is voldoende gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving.

Het inschrijfgeld voor de 2daagse bedraagt € 8,00 exclusief sticker, te betalen bij de start. Vanaf 2019 is voorinschrijving via de website mogelijk en kost dan € 7,00. De dagtochten kosten € 4,00 per dag. Dit alles inclusief een lekkere versnapering onderweg. Sticker € 0,25. Leden van erkende wandelverenigingen of bonden ontvangen op  vertoon van de bondspas een aantrekkelijke korting van € 1,00 per dag: de kosten zijn dan € 6,00 respectievelijk € 5,00 bij voorinschrijving voor de 2daagse en € 3,00 voor een van de dagtochten. Het IVV-stempel is aanwezig.

De starttijden voor de diverse afstanden zijn:
42 km van 07.00 tot 09.00 uur
28 km van 07.00 tot 10.00 uur
21 en 14 km van 07.00 tot 12.00 uur
8 km van 09.00 tot 13.00 uur.

Alle routes bieden mooie doorkijkjes in het heuvellandschap en prachtige vergezichten, langs fraaie hoog- en laagstamboomgaarden. Als deze in bloei staan is het hier een waar genot om te wandelen. De 2daagse, waarin je de lente voelt, ruikt en proeft, is een aanrader voor iedere wandelaar, sportief of recreatief, alleen of in gezinsverband of met vrienden. Onderweg kunnen de wandelaars zoals altijd gebruik maken van allerlei ondersteunende faciliteiten zoals EHBO-verzorging, koude en warme dranken, soep, belegde broodjes en Limburgse vlaai. Dit alles tegen redelijke prijzen.

De 8 kilometer routes zijn speciaal geschikt voor gezinnen met kinderen en de jeugdige wandelaars: op zondag is er de 3e BOEM-tocht, een ontdekkingstocht met vele verrassingen en activiteiten. Ook op zondag zijn er op de 8 km-route op diverse punten traditiegetrouw  educatieve elementen ingericht, zoals demonstraties van oude ambachten, alles gericht op de omgeving. Daarnaast zijn er diverse oudhollandse spellen. Op zaterdag lopen de wandelaars door het Savelsbos en Moerslag (8 km) naar België: ’s Gravenvoeren (14 km), Schophem (21 km)en St-Martensvoeren (28 km), terwijl de 42 km doorgaat naar het mooie Val Dieu. Op zondag gaat het naar Mheer (8 km), Noorbeek (14 km), weer naar België: St-Martensvoeren (21 km) en De Planck (28 km), waar de 42 km lopers een extra lus lopen naar Remersdaal.

Uiteraard ontbreken de typische Limburgse streekprodukten niet. Tijdens de wandeling wordt de wandelaars weer een stuk fruit aangeboden.

Bij de finish in Sint Geertruis kunnen aan het einde van de wandeling diverse ambachtelijke producten gekocht worden en kan er onder het genot van een hapje en drankje en wat gezellige muziek nog nagenoten worden..

Voor meer informatie:
www.wandelverenigingvilt.nl

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Gemeenschapshuis Groeselt

Stationsstraat 23
Gronsveld

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed