Bloesem2daagse Vilt

Google Maps

Op zaterdag 27 en zondag 28 april 2019 organiseert Wandelvereniging Vilt alweer voor de 8e keer het traditionele wandelweekend door de Zuid-Limburgse bloesemwereld.

Vanaf 2016 omgedoopt tot een echte Bloesem2daagse met elke dag 5 afstanden. Deze afstanden zijn zoals gebruikelijk weer 8, 14, 21, 28 en 42 kilometer. Op beide dagen is de 8 km ingericht als jeugd- en gezinswandeling met daarin op zondag diverse traditionele educatieve elementen en de tweede BOEM-tocht voor de jeugd van 6-14 jaar. Op beide dagen is het lopen van een dagtocht mogelijk: de bloesemzaterdag en/of de bloesemzondag.

De start vindt dit jaar plaats vanaf het Gemeenschapshuis Groeselt in Gronsveld, Stationsstraat 23. Daar is voldoende gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving.

Alle routes bieden mooie doorkijkjes in het heuvellandschap en prachtige vergezichten, langs fraaie hoog- en laagstamboomgaarden. Als deze in bloei staan is het hier een waar genot om te wandelen. De 2daagse, waarin je de lente voelt, ruikt en proeft, is een aanrader voor iedere wandelaar, sportief of recreatief, alleen of in gezinsverband of met vrienden. Onderweg kunnen de wandelaars zoals altijd gebruik maken van allerlei ondersteunende faciliteiten zoals EHBO-verzorging, koude en warme dranken, soep, belegde broodjes en Limburgse vlaai. Dit alles tegen redelijke prijzen.

De 8 kilometer routes zijn speciaal geschikt voor gezinnen met kinderen en de jeugdige wandelaars. De zondagse BOEM-tocht is speciaal voor hen ingericht met o.a. een speurtocht en diverse verrassingen. Hierbij zijn op diverse punten van 9.00 tot 15.00 uur educatieve elementen ingericht, zoals oude ambachten, bezoek boswachterswoning, ezelrijden, een heel bijzondere Meccano-stand, demonstraties en een imker, alles gericht op de omgeving. Op zaterdag lopen de wandelaars naar St-Geertruid en Noorbeek (8-14-21 km), terwijl de 28 en 42 km verder gaat naar Veurs (St Martensvoeren). Op zondag gaat het naar Eckelrade en Margraten (8-14-21 km) en Schin op Geul (28 – 42 km). Bij de finish wordt iedereen opgewacht met live muziek.

Educatieve elementen tijdens Bloesem2Daagse op zondag 28 april 2019
Zoals gebruikelijk de laatste jaren zijn er op de 8 km afstand op de zondag een aantal educatie elementen speciaal voor de jeugd met een aantal opdrachten waar prijzen aan verbonden zijn.

Bij de finish aan de veiling kunnen aan het einde van de wandeling diverse ambachtelijke producten gekocht worden en kan er onder het genot van een hapje en drankje en wat gezellige muziek nog nagenoten worden. Voor de kinderen staat er op zondag een fijn springkussen klaar.

Voor meer informatie:
www.wandelverenigingvilt.nl

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Gemeenschapshuis Groeselt

Stationsstraat 23
Gronsveld

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed