Bloeiende bermen op de Groote Heide

Google Maps

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd. Zo vindt er op woensdag 26 juni om 13.30 uur weer een excursie plaats op de Groote Heide met speciale aandacht voor de grote verscheidenheid aan planten.

De excursie start vanaf het Infocentrum Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55 te Venlo. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Denk aan stevig schoeisel. Aanmelden is niet nodig.

Bloeiende planten
Ondanks de lange winterperiode van dit jaar is het voorjaar goed van start gegaan. Hoewel de warme afwisselende dagen voor (extreem) wisselende weersomstandigheden hebben gezorgd, heeft de natuur zich hier goed op aan kunnen aangepast. Inmiddels is de zomer begonnen en kan er buiten weer op en top genoten worden van het landschap.

Soorten zoals de wilde marjolein, sint janskruid, muizeoor, echt walstro en vele andere bloeien nu volop.

Tijdens deze excursie wordt de natuur op de Groote Heide van dichtbij bekeken. Naast de bloeiende planten zullen gidsen van de Groote Heide onderweg ingaan op al hetgeen men tegenkomt en de aandacht trekt. Kom na afloop van de excursie de gratis tentoonstelling in het Infocentrum bekijken.

Foto: Nelly Schouenberg

Share
Meer informatie

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed