Berenjacht in Nederland!

Google Maps

De berenjacht is een initiatief om kinderen af te leiden van het Coronavirus en is geïnspireerd op het in 1995 verschenen prentenboek “Wij gaan op berenjacht”. In het boek gaat een vader met zijn vier kinderen op berenjacht en tijdens deze jacht beleven ze allerlei spannende avonturen.

Het idee voor deze jacht is eigenlijk heel eenvoudig: mensen zetten een beer voor het raam en als jij met je kind(eren) een blokje om gaat kun je samen met hen op zoek naar de beren in de vensterbanken in de buurt. Vervolgens turf je met elkaar hoeveel beren jullie hebben gezien.

De berenjacht is in Nederland een heel nieuw begrip en toch zijn we nu massaal op zoek naar knuffelberen. Dat hebben we te danken aan Nina, de oprichter van de Facebookpagina “Wij gaan op berenjacht“. De zus van Nina woont in Australië en daar is het wel een bekend begrip. Inmiddels is duidelijk dat het initiatief van Nina een schot in de roos is, want we zijn nu allemaal op jacht!

Let op: laat de beer de komende periode voor het raam staan en haal deze niet na een dag of twee weg. Dat zou juist heel zonde zijn.

Hoe kun je meedoen?
Het is heel erg simpel: zet een knuffelbeer in de vensterbank. Woon je in een appartement of bovenwoning? Plak dan op de benedendeur een poster van een beer met bijvoorbeeld een pijl naar boven. Nu kun je wachten tot kinderen voorbij lopen en de beer zien, maar je kunt ook laten weten dat je meedoet.

hoe kun je meedoen? Het is heel erg simpel: zet een knuffelbeer in de vensterbank. Woon je in een appartement of bovenwoning? Plak dan op de benedendeur een poster van een beer met bijvoorbeeld een pijl naar boven. Nu kun je wachten tot kinderen voorbij lopen en de beer zien, maar je kunt ook laten weten dat je meedoet.

Klik hier om naar deze website gaan en meld je beer aan.

Berenjachtkaart

Share
Meer informatie

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed