Beleef de parken online

Google Maps

Op 24 mei vindt de 21ste editie van de Europese Dag van het Nationaal Park plaats, een dag die door veel Europese parken wordt gevierd. Uiteraard doen we dat door omstandigheden dit jaar online. Zo kan je digitale excursies door de parken volgen en je kennis testen in een Nationale Parken Quiz.

Beleef de parken online
Normaalgesproken gaan we graag met jullie naar buiten op de Dag van het Nationaal Park, maar dit jaar doen we het anders en vieren we deze dag online. Om Nederlanders beter bekend te maken met de Nationale Parken en toch de bijzondere natuur van deze parken te laten beleven tijdens de Dag van het Nationaal Park 2020 organiseren we vanaf vrijdag 22 mei om 12:00 uur:

Een Digitale (vlog) tour met de Boswachter door elk Nationaal Park – Ga digitaal op pad met één van onze Nationale Park gidsen of boswachters en geniet van jouw favoriete park en de natuur met een digitale natuurexcursie! Een voordeel aan online: binnen een paar seconden ben je van de Veluwe op de Waddeneilanden.

Overzicht van alle digitale NP excursies (beschikbaar vanaf 22 mei)

De Nationale Parken Quiz – Onder het mom van “wat weet jij van de Nationale Parken…” hebben we voor deze dag een speciale quiz gemaakt. Zo beleef je vanuit huis de Nationale Parken en leer je de leukste dingen over deze unieke natuurgebieden.

Doe de Nationale Parken Quiz

Zo bieden we tijdens de Dag van het Nationaal Park iedereen de gelegenheid om de natuur van de Nationale Parken te ontdekken.

De Nationale Parken van Limburg
De Nationale Parken zijn het kenmerkend natuurlijk erfgoed van Nederland. Elk gebied heeft zijn unieke karakter en historie, met eigen planten, dieren en landschappen. Nederland heeft 21 Nationale Parken. Drie daarvan liggen in Limburg. Nationaal Park De Groote Peel kenmerkt zich als een weids, waterrijk en stil hoogveengebied. Nationaal Park De Meinweg bestaat uit zeer wisselende landschappen en staat bekend om het unieke terrassenlandschap. En in Nationaal Park De Maasduinen vind je de langste rivierduinengordel van Nederland. Kijk voor meer informatie over de Nationale Parken en de Dag van Het Nationaal Park op www.ivn.nl/nationale-parken

Share
Meer informatie

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed