Basiscursus Geschiedenis door Jan Janssen bij Bibliotheek Ligne De Domijnen

Google Maps

Op 21 januari is de nieuwe basiscursus Geschiedenis – deel 1 gestart door Jan Janssen. De cursus bevat 20 lessen en is telkens op maandagochtend van 10 tot 11.45 uur. De cursus is bedoeld voor de algemeen geschiedenis geïnteresseerde en heeft geen specifieke voorkennis nodig. Er wordt een reis door de tijd gemaakt waarbij alle belangrijke perioden komen aan bod. Aanmelden via: www.dedomijnen.nl/bibliotheek.

Jan Janssen was meer dan 40 jaar geschiedenisleraar aan het Sittardse Trevianum. Hij is nu met pensioen maar zijn passie en kennis voor geschiedenis steekt hij niet onder stoelen of banken. Vandaar de co-productie met De Domijnen om zijn bevlogenheid over te brengen. De cursus is bedoeld voor iedereen die op maandagochtend zin en tijd heeft om (hernieuwd) kennis te maken met een aantal onderwerpen uit de geschiedenis. De onderwerpen die tussen januari en juni aan bod komen zijn o.a.: Ontdekkingsreizen, Renaissance, Kerkhervorming, de Gouden eeuw, Slavernij, Industriële Revolutie en de sociale gevolgen. Daarnaast kunnen cursisten zelf onderwerpen aandragen.

Een eventuele vervolgcursus na de zomervakantie bestaat uit onderwerpen, zoals: Tachtigjarige oorlog, Eerste en Tweede Wereldoorlog, Geschiedenis van Amerika, Nederland in de 19e en 20e eeuw en Nederlandse staatsinrichting. De lessen worden gegeven in de vorm van Powerpointpresentaties. Meer informatie en inschrijven via de website van De Domijnen.

Datum: maandag 21  januari tot en met 24 juni
Tijdstip: tussen 10.00 – 11.45 uur.
Groepsgrootte: max. 15 personen
Kosten: € 75,00 inclusief koffie en/of thee.
Inschrijven: www.dedomijnen.nl/bibliotheek/programma/cursus-geschiedenis-deel-1

Klik hier voor meer informatie

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Bibliotheek Ligne De Domijnen

Ligne 2
6131 MT Sittard

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed