Barockfestival Sittard

Google Maps

Woensdag 19 juni start de derde editie van Barockfestival Sittard.

In 2015 voor de eerste keer opgezet door De Domijnen en Sittard Barok Ensemble AD MOSAM omdat zij het belangrijk vinden om barokmuziek en de invloed van de barokperiode op onze moderne samenleving bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. De mix van barokmuziek en daarop geïnspireerde rock en popmuziek is de basis van dit festival.

Vijf dagen lang (19 t/m 23 juni)ademt Sittard Barock. Met films, workshops en vooral veel muziek in kerken, stadstuinen, kasteel en filmhuis.

Openingsspektakel o.l.v. Cesar Zuiderwijk
Het Barockfestival Sittard gaat spectaculair van start met een beatbattle op de markt in Sittard. Tientallen drummers/slagwerkers zullen onder leiding van de drummer van de Golden Earring, Cesar Zuiderwijk en samen met meesterviolist Volker Möller van AD MOSAM gezamenlijk een luide opening van het Barockfestival 2019 verzorgen.

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet (NAKK)

Vier jonge gepassioneerde klarinettisten brengen een gevarieerd programma van Vivaldi tot Gershwin. Zij laten horen en zien waarom zij al zes jaar lang een geliefd ensemble zijn op de Nederlandse muziekpodia.

FUSE
In de muziek van deze huisband van Podium Witteman vind je sporen van jazz, barok- en volksmuziek, swing, minimal music en improvisaties. Kortom net die mix waar het Barockfestival Sittard voor staat. Vergeet dus maar even wat je denkt te weten over klassieke muziek, violen of ongemakkelijke concertgewoontes. FUSE neemt je in no-time mee in hun muzikale wereld waarvan je achteraf pas weet dat je er behoefte aan had.

AD MOSAM
Bij het Barockfestival Sittard is uiteraard Sittards eigen Barok Ensemble ook prominent aanwezig. Onder leiding van Patrick Vaessens verzorgt het koor Sittard Barokensemble AD MOSAM een motettenconcert met liederen van drie generaties Bach. Bij het slotconcert onder leiding van Huub Ehlen speelt het Sittard Barokensemble AD MOSAM  onder andere de beroemde Vivaldi’s Vier Jaargetijden

Hans Dulfer Jazz
Barok en jazz gaan hand in hand bij het improviseren op baslijnen. Jazzmuziek mag dan ook niet ontbreken bij ons Barockfestival. Hans Dulfer, één van Nederlands bekendste en meest veelzijdige muzikanten geeft samen met de musici van Hans Dulfer Jazzband een spetterend concert in Poppodium Volt.

Specials
Gratis te bezoeken tuinconcerten in de binnenstad van Sittard op zaterdagavond. Er spelen ensembles van conservatorium Brussel en Maastricht.
Een zondaglunchconcert in kasteel Limbricht met muziek van sopraan Valeria Mignaco en gitariste Elly van Munster.
Masterclassconcert onder leiding van countertenor Maarten Engeltjes

Kortom: vijf dagen bruisend Barock in Sittard-Geleen.

Meer info…

Share
Meer informatie

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed