Avishai Cohen & Yonathan Avishai + Kairos 4Tet – WORLD TOP CONCERT

Google Maps

Een ode aan de schoonheid tijdens deze intieme double bill met het virtuoze duo: trompettist Avishai Cohen en pianist Yonathan Avishai in combinatie met UK sensatie Kairos 4Tet.


Avishai Cohen & Yonathan Avishai

Trompettist Avishai Cohen (1978) stond in 2016 met zijn kwartet op het podium van Theater aan het Vrijthof voor een praktisch uitverkochte zaal in een double bill met Mark Guiliana. Nu komt hij terug in een intieme duosetting met pianist Yonathan Avishai met werk van hun spiksplinternieuwe album ‘Playing the Room’.

> LUISTER OP SPOTIFY NAAR ‘PLAYING THE ROOM’

De twee musici kennen elkaar al meer dan twintig jaar, deelden een huis in Tel Aviv, en treden overal ter wereld op. Trompettist Avishai Cohen, wordt wereldwijd erkend vanwege zijn bedachtzame, expressieve stijl. De New York Times was er van overtuigd de geest van Miles Davis in zijn spel te horen. Hij koppelt de melancholieke muzikale ondertoon van zijn vaderland Israël aan die van de Amerikaanse jazz. Dat doet hij zowel in zijn eigen composities als in interpretaties van muziek van onder meer Dizzy Gillespie, Charles Mingus en Ornette Coleman.

Voor het eerst treden Avishai Cohen en Yonathan Avishai nu op als duo, met standards én met eigen composities

Cohen speelde zijn eerste noten als solist al in 1988 en mocht later met een beurs naar het Berklee College of Music in Boston. Toch kwam hij pas echt tot wasdom toen hij in de New Yorkse jazzclub Smalls ging spelen. Zijn ECM-debuut IntoThe Silence was in veel landen het bestverkopende jazzalbum van 2016. In 2017 kwam de prachtige opvolger Cross My Palm With Silver uit die vijf sterren kreeg van The Guardian.
An extravagantly skilled trumpeter’

New York Times

Op beide albums speelt Yonathan Avishai (1977) een belangrijke rol met ijzersterk pianospel. De inmiddels in Frankrijk woonachtige toetsenist heeft sinds kort ook eigen muziek uit op het ECM label, gebundeld op het eerder dit jaar uitgekomen prachtige album Joys and Solitudes.

Voor het eerst treden Cohen en Avishai nu op als duo op, met jazzstandards en eigen composities die wederom zijn opgenomen door Manfred Eicher voor een albumrelease in het najaar van 2019. Muziek die op een fascinerende manier de rijke muzikale bagage van deze topmusici reflecteert.

Maandag 25 november om 20:00 te zien bij het Theater aan het Vrijthof

Voor tickets en meer informatie klik hier

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Theater aan het Vrijthof

Vrijthof 47
6211 LE Maastricht

Tel.: 0433505555
E-mail.: uitbalie@maastricht.nl

https://www.theateraanhetvrijthof.nl/

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed