Arcen

Google Maps
Share

Arcen is een voormalig vestingstadje, dat prachtig is gelegen tussen de Maas en de grens met Duitsland. De restanten van de tolpoort ‘de Schanstoren’ en het nooit voltooide kanaal ‘ de Fossa Eugeniana’ op de grens met het Duitse Straelen herinnert nog aan deze vestingshistorie. Een deel van het kanaal, samen met enkele schansen zijn goed te verkennen tijdens een mooie wandeling. Toeristisch Arcen is een prima uitvalsbasis voor vele fiets-en wandelroutes.

Arcen kent vele terrassen in het centrum waar u kunt genieten van tongstrelende gastronomie. Verschillende streekprodukten worden op traditionele en vernieuwende wijze bereid. Of liever slenteren door de straatjes en langs de Maas met een ijsje in de hand?

Foto: www.liefdevoorlimburg.nl

In Arcen vinden gedurende het hele jaar gezellige evenementen plaats zoals bijvoorbeeld de Aspergemarkt in het voorjaar, de Sfeermarkten in de zomer en het beroemde Scrooge festival in december.

In Arcen kunt u bovendien terecht voor een bezoekje aan de prachtig gerenoveerde Kasteeltuinen, Graanbranderij de IJsvogel, De Hertog Jan Brouwerij en niet te vergeten heerlijk ontspannen in Thermaalbad Arcen!

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Arcen

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Arcen 51.476364, 6.180948 Meer info...

 

Meer informatie

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed