Appel- en Perenfestival in Schimmert

Google Maps

Pomologisch Genootschap Limburg (PGL) organiseert op zondag 22 september een Euregionaal Appel & Perenfestival in Schimmert.

U kunt er wel vierhonderd verschillende appel- en perenrassen bewonderen. Er zijn rondleidingen met uitleg over de hoogstamteelt van weleer, maar er wordt ook door enkele lokale telers uitleg gegeven over de moderne fruitteelt. Het festival staat geheel in het teken van de appel en peer; ook de verwerking van het fruit.

Daarbij zijn er natuurlijk zijn er ook allerlei lekkernijen te proeven; overheerlijke fruitpannenkoeken en smakelijke fruitvlaaien worden ter plekke in een houtoven gebakken. Dus ook de inwendige mens komt aan z’n trekken. De kinderen kunnen er zelfs een eigen fruitvlaaike ‘bakken’.

Verder zijn er diverse informatiestands van het Pomologisch Genootschap Limburg (PGL), Stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL), de Nationale Boomgaarden Stichting (NBS) uit België, Naturschutzstation Aachen met hun streuobst- assortiment, Dhr. Vincent Turkelboom, fruitvraagbaak en presentatie van oude fruitboeken, Dhr. Johan Baeke, leiboomspecialist en perenkenner, Stroopstoker, Confituurmaker, Fruitsappen, Vogelwacht Limburg, Boomkweker, Imkervereniging, Mandenvlechtster, Fruitgerelateerde kunst, Sierfruit, Boerderij- en Heemkundemuseum Schimmert, etc, etc. Daarnaast is er een optreden van de Waltina muziekkapel en zijn er een aantal oude tractoren te bewonderen.
Kortom een kleinschalig evenement met het karakter van vroeger, waar veel te genieten valt.

Tussen 10:30 en 17.30 uur bent u van harte welkom op het domein ‘Hof van Oensel’, Haagstraat 5, 6333 EP Schimmert, gemeente Beekdaelen. Entree en parking gratis.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Hof van Oensel

Haagstraat 5
6333 EP

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed