Amstel Gold Race 2021

Google Maps
Share

De Amstel Gold Race en Amstel Gold Race Ladies Edition, onderdeel van de van UCI WorldTour en UCI Women’s WorldTour, worden zondag 18 april verreden op een parcours door de gemeenten Valkenburg aan de Geul, Maastricht en Eijsden-Margraten.

De ronde van circa 17 kilometer wordt hermetisch afgesloten voor dagtoeristen en wielerpubliek. De organisatie roept iedereen op om de Amstel Gold Race thuis te kijken en niet naar Limburg af te reizen. Via NOS is de race de hele dag op internet en televisie thuis te volgen.

Publiek niet toegestaan
De drie burgemeesters van de betreffende gemeenten hebben besloten dat de Amstel Gold Race op 18 april kan plaatsvinden, maar verbinden daar wel voorwaarden aan. Het volledige gebied rondom het parcours zal hermetisch worden afgesloten voor dagtoeristen en wielerpubliek. Ook aan het parcours wordt geen publiek toegestaan, dus voor mensen die in het gebied verblijven is het niet toegestaan om aan het parcours de wedstrijd te volgen. Door de gemeenten zal daar strikt op worden gehandhaafd. De organisatie zal er voor zorgen dat het gebied voor bewoners en ondernemers bereikbaar blijft.

Omloop over 17 kilometer 
De dames en heren rijden zondag 18 april respectievelijk 7 en 13 rondes van 17 kilometer met elke ronde de beklimming van de Geulhemmerberg, Bemelerberg en Cauberg. Alleen de laatste ronde bij de heren zal de Cauberg niet aangedaan worden. De Amstel Gold Race Ladies Edition wordt in de ochtend verreden. Vanwege de geldende COVID-19 maatregelen is er voor gekozen om niet te starten op het Vrijthof in Maastricht maar binnen een afgesloten gebied op de top van de Cauberg. De start is omstreeks 08:30 uur en de finish rond 12:00 uur. De Amstel Gold Race start om 12.15 uur en de heren finishen naar verwachting 17.45 uur.

Lees verder…

Meer informatie

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed