Agrifestijn 2018

Terug Google Maps

Neem een kijkje bij agrarische bedrijven van nu.

Het evenement Agrifestijn is in het gebied de Maasduinen langzaam een begrip aan het worden. Wat in 2005 ontstaan is tijdens het 100-jarig bestaan van de afdeling Bergen van de LLTB wordt nu elke 3 jaar gehouden. Dit jaar is alweer de 5e editie.

Dit jaar vindt het plaats op zondag 26 augustus van 11.00 tot 17.00 uur in Siebengewald in de omgeving van de Pannenweg. Het doel van het Agrifestijn is om de verscheidenheid aan agrarische ondernemers in dit gebied onder de aandacht van de mensen te brengen. De opzet van het evenement is uniek te noemen. Het vindt plaats langs een route waarbij de verschillende agrarische bedrijven naast elkaar liggen. Men kan deze dus te voet of met de fiets gaan bekijken.

Op de route ligt een 8 tal bedrijven waaronder een geitenbedrijf, jongveebedrijf en aardbeienbedrijf. Bij Loonbedrijf Janssen is onder andere een terrein ingericht waar een streekmarkt en verschillende demonstraties te zien zijn.

Lokale betrokkenheid.
Het Agrifestijn wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoren en door de inzet van lokale verenigingen die hiervoor vanuit de organisatie een beloning krijgen.

Op alle bedrijven is buiten dat men het bedrijf kan bezichtigen ook gedacht aan activiteiten erom heen. Zo staan er luchtkussens, demonstratie oude werktuigen en de smaakparels zullen zich ook presenteren. Er is live muziek op de verschillende locaties.

Het Agrifestijn is gratis toegankelijk, het parkeren kost € 3,–
Voor meer info ga naar www.agrifestijn.nl

Share
Meer informatieVisit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed