1e Pop-up expo De Domijnen: Harry & De Haverbüle, 6×11 joar Eige Wies

Terug Google Maps

Dit jaar bestaat de carnavalsvereniging van Munstergeleen 6 x11 jaar. Onder het thema: Eige Wies wordt dit carnavaleske jubileum gevierd met allerlei activiteiten. Samen met Museum De Domijnen Historie & Archeologie is in het technische deel van de oude watermolen in Ophoven te Sittard een expositie ingericht van Harry Peerboom. Op zaterdag 11 november om 16.11 uur wordt deze expo geopend door Kitty Jansen, conservator van Museum De Domijnen, Fernoa Schmeits, Groot Vors van de Marotte en de Vasteloavesvruntj van de Haverbüle, in gezelschap van zijn collega’s Groot Vorst Ben en de kunstenaar zelf.

Te zien is een selectie van kleurrijke schilderijen en andere attributen omtrent carnaval. Harry Peerboom is beeldend kunstenaar, ontwerper, tekenaar en schilder. Als getogen Gaarekieker uit Gulpen, wonend in Schinnen is Harry al ruim 25 jaar lid van de V.V. de Haverbüle in Munstergelaen. Zijn expo is verdeeld over twee verdiepingen en toont een doorlopend proces van ontwerp tot resultaat aan de hand van tekeningen van CD hoes en medaille tot schilderij van acryl op hout of op linnen. Begin januari vindt er nog een aanvulling plaats met materiaal van de Marotte.

Locatie: voor Museum De Domijnen is deze expo de eerste in een reeks pop-up tentoonstellingen in de stad, omdat het museum aan de Kapittelstraat wordt verbouwd. De ingang van de expositie is via café-restaurant “De Vief Heringe”, Molenweg 56, Sittard.

Lezing: in de tuinzaal van ‘De Vief Heringe’ wordt op donderdag 1 februari om 19.11 uur een lezing gehouden door Kitty Jansen- Rompen met als titel: ‘Jedere gek is angesj’.

Openingstijden van de expositie: woensdag t/m zaterdag van 13-17 uur en op zondag van 11-17 uur. Gesloten: kerstweek: 23 dec. t/m 3 jan. Toegang gratis.

Titel schilderij: ‘mie vasteloaveslaeve’ fotograaf: Jeannette Bemelmans

Share
Meer informatie

Contactgegevens

De Vief Heringe

Molenweg 56
Sittard

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed