Gratis stadswandelingen Maastricht

Google Maps

In het kader van Gezicht van Maastricht worden er op drie zondagen om 12.00 uur gratis stadswandelingen georganiseerd. Een unieke kans om op pad te gaan met een van de bijzondere stadsgidsen uit de unieke portretreeks ’Gezicht van Maastricht’. De stadswandelingen starten vanaf de Hoofdwacht/Vrijthof en duren ongeveer 1,5 uur.

Elke zondag staan twee verschillende stadsgidsen centraal.

Zondag 3 juni
Tanja Olivers: Alsof je op pad gaat met de ‘Mestreechter Geis’. Geniet van het verhaal over ‘Mien Mestreech’ met o.a. de Sint Servaas, haar liefde voor het Maastrichtse culturele leven en haar jeugd in de Grote Staat.
Paul Houx: Ontdek de liefde voor het moderne Maastricht van deze stedenbouwkundige en leer meer over de ontwikkeling van het Céramique terrein en de architectuur.

Zondag 10 juni
Jo Voorst: Laat je meevoeren door zijn (jeugd)herinneringen over het Stokstraatkwartier, de simpele straatjes waar hij als kind speelde.
Cor Halmans: Ga buiten spelen en beleef het verhaal over de vestingwerken van Maastricht, verteld door deze voormalige beroepsmilitair.

Zondag 17 juni
Bertie Berendschot: Over ‘boven’, ‘beneden’ en bomen. Geniet van haar verhaal over het Stadspark en haar ‘dorp’ Sint Pieter.
Ludo Mesters: Laat je verrassen door de vele, zelfs voor de Maastrichtenaar, vaak niet bekende, verborgen details in Maastricht.

Interesse?
Geïnteresseerden dienen zich vooraf in te schrijven via VVV Maastricht
E: info@vvvmaastricht.nl
T: +31(0)43 3252121.
Maximaal 20 personen kunnen per rondleiding/gids deelnemen, dus meld je tijdig aan!

Buiten deze gratis stadswandelingen kunnen deze gidsen persoonlijk op aanvraag door groepen geboekt worden. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Groepen VVV Maastricht, T: +31 (0)43 350 62 62 of kijk op www.maastrichtgroepen.nl

Share
Meer informatie

Contact details

a

a
a a

Tel.: a
E-mail.: a

a

More pictures

  • banner_alberts
  • Omroep P&M
  • Bruis festival
  • Maastricht aan Tafel
  • Kunstbende Limburg
  • Muziekgieterij MaastrichtVisit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed