Zomerwandeling in Nationaal Park De Maasduinen

Terug Google Maps

Reindersmeer - Lia OosterwijkOp zondag 23 juli om 10.00 uur vindt er een excursie plaats in Nationaal Park De Maasduinen. De wandeling start vanaf Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3E in Well. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Denk aan stevig schoeisel.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Tijdens de zomer is het fijn wandelen in de ochtend. De natuur is dan nog rustig en de ergste warmte van de dag moet nog komen. Het Reindersmeer is een afwisselend gebied gelegen in de gemeente Bergen. Vroeger werd hier zand en grind afgegraven. Na het stoppen van deze afgravingen is het gebied natuurlijk ingericht. Inmiddels maakt het deel uit van Nationaal Park De Maasduinen en kan er fijn gewandeld en gefietst worden. Tijdens deze excursie zullen Maasduinengidsen meer vertellen over dit bijzondere gebied.

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Lia Oosterwijk

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Bezoekerscentrum De Maasduinen

Bosserheide 3E
Well
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed