Zomerparkfeest

Terug Google Maps

Reggae-grootheden Toots and the Maytals uit Jamaica (foto) sluit MAIN Zomerparkfeest 2017 af. Zomerparkfeest maakt vandaag meer dan vijftig nieuwe namen bekend. Hiermee is de line-up voor het festival zo goed als rond. Ook toegevoegd is Arnon Grunberg, een van de grootste schrijvers van het Nederlandse taalgebied. Verder o.a. Heritage Blues Orchestra, Tank and the Bangas en Altern-8.

Toots and The Maytals
De band werd in de jaren zestig bekend door zijn vernieuwende mix van ska en rocksteady reggae, met de soulvolle, haast Otis Redding-achtige stem van Toots. Bands als The Specials en The Clash coverden Toots and the Maytals, waardoor ze ook in het buitenland bekender werden. Ze scoorden grote hits met Funky Kingston, 54-46 Was My Number, Pressure Drop en Monkey Man en waren een van de grootste bands in de glorietijd van de reggae. Ze stonden in het weekend op Glastonbury en afgelopen maandag in een uitverkocht Paradiso en lieten daar horen nog niets aan kwaliteit te hebben ingeboet.

Arnon Grunberg
Zomerparkfeest staat niet alleen bekend vanwege het muzikale programma. Met Arnon Grunberg heeft het festival dit jaar een grote vis te pakken. Hij stond onlangs op nummer 1 in de NRC Cultuur Top 100 van meest invloedrijke Nederlanders in het internationale culturele veld. Boven Martin Garrix, Jaap van Zweden en Paul Verhoeven. Hij wordt op Zomerparkfeest ondervraagd door Frans Pollux. Een andere niet-muziek-naam die zeker het vermelden waard is: De Partizanen. Dit cabaret-duo schoof afgelopen seizoen met regelmaat aan bij DWDD met hun droogkomische sketches.

Volop muziek
Natuurlijk heeft Zomerparkfeest ook weer heel wat spannende muzieknamen aan de line-up toegevoegd. Tank and the Bangas is een te gekke funk/soulgroep uit New Orleans. Heritage Blues Orchestra is een fantastische Amerikaanse bluesband die een Grammy kreeg voor het vorige album en met nieuw werk naar het park komt. En uit Portugal komt niet alleen fado maar ook de swingende soul/funkband Marta Ren and the Groovelvets. Uit eigen land komt Martijn Fischer het repertoire van onze eigen André Hazes levend houden en van nog dichterbij is Arno Adams. De Belfeldse singer-songwriter brengt dit jaar iedere maand een nieuw dialectliedje uit en opent op MAIN de eerste festivaldag. Dance-liefhebbers komen ook aan hun trekken bij de ZOMERPARKRAVE. Daar hebben we de rave-helden van Altern-8 en de Gebroeders Dstruct voor uitgenodigd. Ook de boys van Venloos hiphoptrots ANBU keren terug met hun gang en The Smartphone Orchestra gaat al jullie telefoons inzetten voor het grootste interactieve concert ooit!

Alle nieuwe namen
Toots & The Maytals, Arnon Grunberg, Heritage Blues Orchestra, Tank and the Bangas, Marta Ren & The Groovelvets, Arno Adams, De Partizanen, Golden Dawn Arkestra, The Cosmic Dead, Tankus the Henge, The Dawn Brothers, The Smartphone Orchestra, ZOMERPARKRAVE met Altern-8 en Gebroeders Dstruct, Martijn Fischer zingt André Hazes, Amy Becker, MOOON, Pitou, Rik Crease, Keezus Christus, RGB Disco, Kees van Amstel, Daisy’s DJ-team, DIVEinD – D No Body 5, Ronald Snijders, Baer Traa, Amin, Bonxo, The Blackwax, Het Laagland, Lieke Benders, ANBU presents, Jules, The Suitcase, Bergfilm, Boomshakalak Soundsystem, Janka Nabay & The Bubu Gang, Moglebaum, Heart Attack, Wentel, Rita Hoofwijk, Kees van Amstel, Das Ding, Border Collective, Calacas, Nyk de Vries & Jan Klug, Henk Manschot, Mensen zeggen dingen, Hanneke Hendrix & Lisa Weeda, Sommerkurz, Michel van Eeten, Teddy’s Last Ride, Richard Engelfriet, Bistro in Vitro, Magdalena Kita, Continium Science Lab, Niet Vergeten!, Festivalsafari, Bistro in Vitro IJskar, Winnaar Orlando Concours, Ze Majjem Radio DJ’s en Sneakpeek TEDxVenlo.

Gratis in park bij station
Zomerparkfeest is een vierdaags cultureel festival in het Julianapark in Venlo, op loopafstand van het centraal station. De eenenveertigste editie is van 17 t/m 20 augustus en is gratis toegankelijk. Informatie over alle artiesten is te vinden op de website van het festival www.zomerparkfeest.nl. In totaal staan er meer dan 120 artiesten in het park. Meer namen volgen dan ook binnenkort. Volg Facebook, Twitter en Instagram voor het laatste nieuws van Zomerparkfeest.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Julianapark
Venlo

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed