Zomerexpositie in De Bakkerij

Terug Google Maps

Zaterdag 24 juni start er weer een nieuwe expositie in kunsthuis De Bakkerij. Mixed media schilderijen van de Française Bénédicte van Tichelen en bijzonder keramiek van de Nederlands/Belgische Bibi Kriek staan dan volop in de belangstelling.

Daarnaast is er aandacht voor kunstwerken uit de jubileumcollectie. Kunstliefhebbers zijn welkom op de vernissage zondag 25 juni 2017, aanvang 15.00 uur. De kunstenaars komen speciaal vanuit het buitenland over, dus uw aanwezigheid wordt extra op prijs gesteld. Beide kunstenaars waren met succes vertegenwoordigd tijdens de vijfde editie van Artposition in het Franse Saint-Antonin-Noble-Val. Onder de naam www.artambassadeur.com is kunsthuis De Bakkerij ieder jaar mede-organisator van deze expositie.

Keramist Bibi Kriek heeft als inspiratiebron de natuur, de elementen, tijd en vergankelijkheid. Het ‘kompas’ in haar werk brengt haar vaak terug bij de zee als inspiratiebron. De verbeelding van boten en schepen in diverse verschijningsvormen, of herinneringen daaraan, suggereren tijd, grens en vergankelijkheid. Soms transformeren ze tot organische vormen, die lijken op ribben en wervels. Haar wandobjecten zou je kunnen zien als vrije interpretaties van levende organismen in het water. Ze spelen hun spel met licht en schaduw.

Bénédicte Van Tichelen “schildert” met mixed materie en kwast op doek. Er ontstaan figuratieve en abstracte landschappen waar zij eigenhandig oude geschriften aan toevoegt. Alles gemaakt in het heden, maar refereert vooral ook aan een ver verleden van de mensheid dat de tand des tijds heeft overleeft. Met pigment creëert ze de meest bijzondere kleuren.

Kunsthuis De Bakkerij bestaat dit jaar 15 jaar daarom zijn er bijzondere extra activiteiten. Kerkstraat 1a, 5854 AJ Bergen, 0485 340074, www.bakkerijbergen.nl

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Kunsthuis De Bakkerij

Kerkstraat 1a
5854 AJ Bergen

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed