Zomer in Kasteeltuinen Arcen!

Terug Google Maps

Kinderen gratis in juli en augustus!

De zomer is dé tijd om er met de (klein)kinderen op uit te gaan. Kasteeltuinen Arcen is ook voor families een geliefd uitstapje, zo blijkt uit de verkiezing van het Land van ANWB waarbij Kasteeltuinen Arcen dit jaar voor het tweede jaar op rij is verkozen tot Leukste uitje van Limburg. En met reden; een kasteel vol verhalen, gevarieerde tuinen waar kinderen van alles kunnen ontdekken en een leuk activiteitenprogramma. En dat helemaal gratis, want kinderen t/m 17 jaar hebben in juli en augustus gratis toegang. Al is het dan voor niks er is wel veel extra’s te beleven!

Kinderactiviteiten
Kinderen kunnen zich vermaken met een speurtocht waarbij ze door het hele park opdrachtjes uitvoeren en er zijn regelmatig roofvogeldemonstraties. Rondom de Bergtuin is er volop activiteit voor de jonge bezoekers. Een prachtig aangelegde 21-holes midgetgolfbaan met avontuurlijke banen, spannende grotten en kletterende watervallen, spelen aan het speelstrand met trekvlot of meedoen aan de knutsel-activiteiten. In juli en augustus kunnen kinderen iedere dag tussen 12 en 16 uur knutselen bij het Bergpaviljoen. Ze kunnen een familiewapen op een ridderschild maken, een bijenhotel bouwen, keien verven, een boom hoogtemeter maken of onder begeleiding water- en bodemdiertjes zoeken in de poel bij de Bergtuin.

Aaiweide
Op zaterdag 1 juli opent de Aaiweide in Kasteeltuinen Arcen die wordt bewoond door Nubische geiten en Dwerggeiten en Vlaamse reuzen. De geitjes hebben nog geen naam en daarom wordt er aan de kinderen gevraagd om een naam te bedenken. De leukste namen worden aan het einde van de vakantie bekend gemaakt.

Zomerevenementen
In de zomermaanden vinden er verschillende evenementen plaats in Kasteeltuinen Arcen.
Op zaterdagmiddag 22 juli geven leden van de Kazan familie een preview van de show die ze gedurende de zomer in Theater de Maaspoort geven. Tijdens Theaterfestival Cirque de la Lune op zaterdagavond 22 juli is Kasteeltuinen Arcen het decor voor diverse kleinkunst, theateracts en muziekoptredens. Op 29 & 30 juli zijn de tuinen het atelier voor tientallen kunstenaars tijdens het Kunstweekend en op 18, 29 en 20 augustus vindt de jubileumeditie van de Holland Koi Show plaats, de show wordt voor de 25ste keer georganiseerd.

Gratis kinderplezier
In de maanden juli en augustus is er een speciale actie. Bij iedere betalende volwassene of abonnementhouder mag één kind tot en met 17 jaar gratis mee. Samen mooie dingen zien, fantaseren over leven in een kasteel, genieten van geuren en kleuren of lekker picknicken in een van de tuinen. Een bezoek aan het leukste uitje van Limburg is een gezellig uitje voor het hele gezin en door de ‘’gratis entree” actie ook nog voordelig. Vier de zomer in Kasteeltuinen Arcen!

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Kasteeltuinen Arcen

Lingsforterweg 26
5944 BE Arcen

Tel.: 077 – 4736010

www.kasteeltuinen.nl

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed