Vrouwenrechten anno nu

Terug Google Maps

Het is honderd jaar geleden dat vrouwen streden voor hun recht om te kunnen stemmen. Er is sindsdien veel verbeterd, maar de rechten van vrouwen worden in grote delen van de wereld nog steeds ernstig geschonden. Hoe is het vandaag dan eigenlijk gesteld met de rechten van vrouwen? Bekijk de tentoonstelling van 9 t/m 28 mei in Bibliotheek Ligne.

De tentoonstelling Vrouwenrechten anno nu, georganiseerd door De Domijnen in samenwerking met Amnesty International, verkent de huidige positie van vrouwen in de wereld met verhalen uit landen als China, Iran, Mexico, Jemen, Zuid-Afrika of Ierland. Aan de hand van ‘cases’ waarvoor actie wordt gevoerd door Amnesty International, ontmoeten we verschillende jonge vrouwen die strijden voor hun recht op informatie, onderwijs, vrijheid en het recht om over zichzelf en hun eigen lichaam te beschikken.
Hun actuele verhalen geven een levendig en dynamisch beeld van de wereld waarin moderne en strijdbare vrouwen van nu leven. De tentoonstelling stelt ook vragen bij de situatie in de westerse wereld. Zijn de gelijke rechten van vrouwen in onze cultuur wel zo goed verzekerd als we geneigd zijn te denken?

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen in Bibliotheek Ligne tussen 9 en 28 mei tijdens openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 8.30 tot 18.00 uur en donderdag tot 20.00 uur
Zaterdag 10.00 tot 15.00 uur
Koopzondag 12.00 tot 17.00 uur

De expositie is tot stand gekomen in samenwerking met Amnesty International en Amnesty International Westelijke Mijnstreek.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Bibliotheek Ligne

Prins de Lignestraat 2
6131 MT Sittard

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed