Verrassende Veentocht in De Groote Peel

Terug Google Maps

veentochtStaatsbosbeheer houdt op zondag 30 april een Verrassende Veentocht in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze excursie van 8 kilometer ontdek je de mooiste plekjes van dit hoogveengebied. Na afloop staat koffie/thee met een stuk Limburgse vlaai voor je klaar om na te genieten. De excursie start om 13.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Laat je verrassen!
De Groote Peel is het kleinste nationale park van Nederland. Toch biedt dit veengebied veel mogelijkheden voor een mooie wandeling. Het landschap is weids en open met waterplassen, heide en kleine stukken bos. Het gebied is bekend om zijn vogelrijkdom maar ook vanwege zijn rijke cultuurhistorie. In de Peelstreek is vroeger turf gestoken en de sporen van dit turfsteekverleden zijn nog goed zichtbaar in het landschap. Zo zijn de paden waarover je wandelt dezelfde paden waarover de turfsteker vroeger ‘het zwarte goud’ vervoerde. De houten knuppelbruggen zijn van latere datum en aangelegd om het oorspronkelijke moeras toegankelijk te maken voor wandelaars.

Tijdens de Verrassende Veentocht, die elke laatste zondag van de maand gehouden wordt, ontdek je de Peel in al zijn facetten en in wisselende seizoenen. De wandeling start en eindigt bij het Buitencentrum, maar hoe de route loopt gaat we nog niet verklappen. Het verrassende van deze Peeltocht zit niet alleen in de route, maar ook in wat je onderweg tegenkomt. Elk seizoen is anders en elke wandeling ontdek je dus weer andere planten en dieren. Nu, in de lente, kan je genieten van de ontluikende natuur. Vooral het zien en horen van de vele broedvogels is bijzonder. In De Groote Peel broeden zo’n 100 soorten waaronder de roodborsttapuit en de blauwborst. Laat je verrassen!

De Verrassende Veentocht start op zondag 30 april om 13.00 uur. De excursie zal tot ongeveer 15.30 uur duren. De route is 8 kilometer lang en deelname kost € 10,- per persoon, inclusief koffie en vlaai. Reserveren: www.staatsbosbeheer.nl/pelenveentocht
Let op: In natte perioden zijn sommige paden in de Peel modderig. Zorg dus voor stevige, waterdichte schoenen.

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Meer informatie

Contactgegevens

Buitencentrum De Pelen

Moostdijk 15
Ospel

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed