Vergezichten

Terug Google Maps

Bergerbos hooglanders - Lia OosterwijkOp zondag 20 augustus om 10.00 uur vindt er in Nationaal Park De Maasduinen een excursie plaats. De wandeling start vanaf Activiteitencentrum De Zevenboom, Kapelstraat 71 in Afferden. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Denk aan stevig schoeisel.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Het Bergerbos herbergt een afwisselende natuur met heidevelden, bosgebieden, stuifzand en vencomplexen. Er grazen Schotse Hooglanders en Hollandse Landgeiten die we tijdens onze wandeling misschien wel tegen gaan komen. Vanaf de toppen van de Maasduinen hebben we een prachtig uitzicht over het gebied. Zo wordt deze ochtend een bezoek gebracht aan het Quin. Als letterlijk hoogtepunt van deze wandeling mag een bezoek aan de uitkijktoren niet ontbreken. Vanaf daar kan er bij mooi weer tot ver over de Maas en de Duitse grens gekeken worden.

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Lia Oosterwijk

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Activiteitencentrum De Zevenboom

Kapelstraat 71
Afferden

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed