Verfrissende ‘Fiddler on the Roof’ in Theater Aachen

Terug Google Maps

1609_fotr-2481Ton Reijnaerts

In Theater Aachen is een geheel frisse, grappige alsook en prachtige productie van het geliefde theatrale meesterwerk ‘Fiddler on the Roof’ te zien. Regisseuse Ewa Teilmansen en haar team zijn erin geslaagd het spannende meesterwerk van Tony winnaar Joseph Stein en Pulitzer Prize winnaars Jerry Bock en Sheldon Harnick in een bijzonder originele en tegelijk authentieke vorm te gieten. De laaiend enthousiaste reacties na de première voorstelling spraken dan ook boekdelen.

Fiddler on the Roof is het hartverwarmende verhaal van de vaders en dochters, echtgenoten en echtgenotes, en het leven, de liefde en gelach.  Deze klassieke musical is rijk aan Broadway hits, waaronder “To Life (L’Chaim!)”, “If I Were A Rich Man ‘,’ Zonsondergang van de zonsopgang”, “Matchmaker, Matchmaker,” en “traditie”, en biedt een prachtig beweging en dans gebaseerd op de originele enscenering door Jerome Robbins.

Zelden eerder waren er in Theater Aachen Aken zoveel hoofdrolspelers en figuranten tegelijk op de Bühne te zien. Op luchtige en hilarische wijze wordt in feite een zware boodschap overgebracht: het gaat slecht met onze wereld. Fiddler on the Roof – de violist op het dak, staat symbool voor de balans act die het leven in feite is.

Liefhebber van zang horen een gloedvolle Mezzosopraan Irina Popova, in de rol van Tevjes vrouw-  en óók Lisa Katharina Zimmermann als Tevjes oudste dochter brengen zangkunst van hoog niveau. Het geheel wordt gedragen het imponerende en bij vlagen swingende Sinfonieorchester Aachen, onder leiding van Justus Thorau.

Fidler on the Roof besluit in Aken ook niet met galgenhumor, zoals in de originele versie, maar met een heuse Apocalyps. Door een verrassend en subtiel slotakkoord eindigt het geheel met een beetje hoop en jubel. Dat laatste krijg een oorverdovend en enthousiast vervolg als het doek valt.  Anatevka zonder de gebruikelijke clichés is dan ook een aanrader.

Speelduur 3, 5 uur met pauze. Taal en zang Engels, met Duitse ondertiteling.

Muzikale leiding: Justus Thorau
Regie: Ewa Teilmans
Dramaturgie: Michael Schmitz-Aufterbeck
Fiddler Benedikt Voellmy
Rabbi Rainer Krause
Tevye Bart Driessen
Golde Irina Popova
Tzeitel Lisa Katharina Zimmermann
Mendel, Stefan Hagendorn
Hodel Soetkin Elbers

Te zien op
21. Mai 2017
05. Juni 2017

Meer info: www.theateraachen.de

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Theater Aachen


www.theateraachen.de

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed