Theater Landgraaf – bUITenMARKT 2017-2018

Terug Google Maps

Logo Theater LandgraafZondag 27 augustus 2017
bUITenMARKT 2017-2018
Petticoats en Cadillacs

aanvang: 13.00 uur
entree: gratis

Als start van het theaterseizoen 2017/2018 organiseert Theater Landgraaf een feestelijke bUITenMARKT, waar diverse artiesten en bands een voorproefje geven van hun komend optreden in het theater. De deuren van het theater staan vandaag letterlijk en figuurlijk voor u open. Het programma zal naast het sfeervolle binnenpodium van Theater Landgraaf ook plaatsvinden op het buitenpodium én de Oude Markt.

Vanaf de terrasjes kunt u onder het genot van een drankje luisteren naar en meeswingen op de aanstekelijke live-muziek. In Theater Landgraaf kunt u meedoen aan diverse workshops (dans, percussie en ukelele spelen) en krijgt u een ‘amuse’, 30 minuten uit de cabaret-voorstelling van Miriam en Carla Wijnen, voorgeschoteld.

Dit jaar is gekozen voor het thema ‘Petticoats & Cadillacs’. Een thema dat in het programma van de bUITenMARKT terugkomt bij de diverse onderdelen, waarbij de Cadillacs natuurlijk niet mogen ontbreken. Ook de Rock & Roll dansclub Loco-Motion is van de party; stilzitten mag, maar… ze zullen het u niet makkelijk maken.

Voor kinderen valt er wederom genoeg te beleven. Zo is er een stoer springkussen en een snoezige kinder-caroussel.

Blues Lee Musical Instruments is ook vertegenwoordigd op de bUITenMARKT. In samenwerking met Ortega Guitars biedt zij een workshop Ukelele aan (voor beginners en gevorderden). In hun tent op de Oude Markt speelt o.a. Julia G de B en om 19.00 uur kunt u genieten van Rockabilly muziek van de band Hot Rod Riot.

– – – – – – – – – – – – –

Het programma:
13.00-13.30 uur – Swingende opening met dansclub Loco-Motion en de musicalgroep van Jeugdtheater Landgraaf
13.15-14.15 uur – Ukelele workshop
13.30-14.00 uur – Band ‘De Zuldervrung’
14.00-14.30 uur – DJ Rockin’ Willie & dansclub Loco-Motion
14.30-15.00 uur – Akoestische gitaardemonstratie (tent bij Blues Lee)
15.00-15.30 uur – Band ‘Coal Mountain’
15.30-15.45 uur – DJ Rockin’ Willie
15.30-16.30 uur – Dansworkshop door Melie Kapel
15.45-16.00 uur – 1e optreden Middigsjiech container-percussie
16.15-16.30 uur – 2e optreden Middigsjiech (tent bij Blues Lee)
16.30-17.15 uur – Band ‘Melting Stuff’
17.15-17.45 uur – DJ Rockin’ Willie & dansclub Loco-Motion Musicalgroep Jeugdtheater Landgraaf
17.30-18.00 uur – Cabaret door Miriam en Carla Wijnen
17.45-19.00 uur – Band ‘Freakin’ Awesom3′
19.00-20.00 uur – Band ‘Hot Rod Riot’ (Oude Markt bij Blues Lee)

De presentatie is in handen van Ilja Theunissen, Kevin Vandeberg en Erik Megens.

– – – – – – – – – – – – –

13.00-13.30 uur → Ludieke Opening
13.00 uur wordt de bUITenMARKT swingend geopend door de Rock & Roll Dansclub Loco-Motion en de musicalgroep van Jeugdtheater Landgraaf.
Deze swingende opening wordt gevolgd door een welkomstwoord van de voorzitter van Theater Landgraaf Frans Bremen.

– – – – – – – – – – – – –

13.15-14.15 uur → Binnen → Ukelele workshop
Blues Lee Musical Instruments is ook vertegenwoordigd op de bUITenMARKT. In samenwerking met Ortega Guitars biedt zij een workshop Ukelele aan gegeven door Sanne Verborgt en Joost Verbraak.
De workshop is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden. Onder de deelnemers zal na afloop van de workshop een heuse ukelele verloot worden!

– – – – – – – – – – – – –

13.30-14.00 uur → Buiten → Band ‘De Zoldervrung’
‘Zuldervrung’ is een Landgraafse formatie van vijf vijftig-plussers. Vier Nuijjenager jónge en inne Kirchröadsjer jóng. Ze brengen bekende en minder bekende popsongs en evergreens, vertaald in het ABN (Algemeen Beschaafd Nieuwenhaags). Daarnaast nog Nederlandstalige, Engelstalige en natuurlijk Kölsche nummers. Meerstemmigheid is daarbij de uitdaging.

– – – – – – – – – – – – –

14.00-14.30 uur → Buiten → DJ Rockin’ Willie & dansgroep Loco-Motion
De hele middag door worden er swingende intermezzi verzorgd door Rock & Roll Club Loco-Motion.
Loco-Motion is een vriendenclub, die graag danst op rock & roll-muziek. Zij komen uit Schinnen, waar zij wekelijks bij elkaar komen om heerlijk samen te dansen. Tijdens de bUITenMARKT zullen zij deelnemen aan de opening en verder de hele middag op de muziek dansen van hun eigen DJ Rockin’ Willie.

– – – – – – – – – – – – –

14.30-15.00 uur → (tent Blues Lee) → Akoestische gitaardemonstratie

– – – – – – – – – – – – –

15.00-15.30 uur → Buitenpodium → Band ‘Coal Mountain’
FOLK – AMERICAN ROOTS – BLUES – TRADITIONALS – BLUEGRASS – OLD TIME
“Coal Mountain” is een betrekkelijk jonge muziekgroep uit het hart van de Oostelijke Mijnstreek, waarvan de leden al een behoorlijke muzikale carrière achter zich hebben.
Zij brengen een zeer gevarieerd repertoire van ‘American Roots’, Blues, Bluegrass, folk tot ‘Old Time’. Op instrumenten die tot de verbeelding spreken: de bucket-bass, de fiddle, banjo, mandoline, bouzouki en een akoestische gitaar.

– – – – – – – – – – – – –

15.30-15.45 uur → Buiten → DJ Rockin’ Willie

– – – – – – – – – – – – –

15.30-16.30 uur → Binnen → Dansworkshop door Melie Kapel
Melie Kapel is de vaste dansdocente/ choreografe van Jeugdtheaterschool Landgraaf. Vandaag geeft zij een workshop dans.

– – – – – – – – – – – – –

15.45-16.00 uur → Buiten → 1e optreden Middigsjiech container-percussie

– – – – – – – – – – – – –

16.15-16.30 uur → Buiten → 2e optreden Middigsjiech (tent Blues Lee)
Bekende percussionisten uit Parkstad vormen samen de groep Middigsjiech, zij verzorgen twee keer een bijzonder optreden ; men kan hen zien én horen spelen op/met afvalcontainers, gereedschapskisten, broodtrommels en andere ludieke gebruiksvoorwerpen.
‘Middigsjiech’ verwijst naar de middagpauze van arbeiders in fabrieken of vroeger in de mijn.
De groep Middigsjiech refereert hieraan met hun percussie. Alles waarmee ritmisch geluid voortgebracht kan worden gebruiken zij in hun slagwerk-act. Dat kan de broodtrommel zijn, of een gereedschapskist, maar ook een afvalcontainer gebruiken deze muzikanten om u tijdens een wervelende act te vermaken. De groep staat o.l.v. drumdocent Patrick van den Heuvel. Liefhebbers of mensen die geïnteresseerd zijn kunnen dan ook deelnemen aan een korte workshop percussie.

– – – – – – – – – – – – –

16.30-17.15 uur → Buiten → Band ‘Melting Stuff’ (Pop- en Rockmuziek)
Dansende en meezingende mensen geeft zoveel positieve energie. Daarom wil de band Melting Stuff het publiek altijd laten swingen en plezier laten beleven. De afgelopen jaren verzorgden zij het muzikaal gedeelte in de schouwburg van Sittard bij shows van Urbanus en Frank Boeijen.
Sinds vorig jaar staan ze met z’n zevenen op het podium en spelen afwisselende pop- en rockcovers van o.a. Anouk, Miss Montreal & Selah Sue.

– – – – – – – – – – – – –

17.15-17.45 uur → Buiten → DJ Rockin’ Willie & dansgroep Loco-Motion en Musicalgroep Jeugdtheater Landgraaf

– – – – – – – – – – – – –

17.30-18.00 uur → Binnen → Cabaret door Miriam en Carla Wijnen
De van oorsprong Limburgse zussen Miriam en Carla Wijnen brengen vandaag een voorproefje van hun voorstelling ‘de aanbouw’; dertig minuten met grappen, karakters, muziek, toneel en poëzie in overvloed.
De zussen wonnen cabaretprijzen zoals de persoonlijkheidsprijs Groninger studenten cabaretfestival, Limburgs cabaretfestival en stonden in de finale van Cameretten.
In DE AANBOUW komt alles langs: vrijwilligers, mantelzorgers, stichtingen, serviceclubs, care- en contactclowns. Koffie en oliebollen, man en kind, liefde en dood. En… een fruitige jonge gitarist (Sjors van der Mark).

– – – – – – – – – – – – –

17.45-19.00 uur → Buiten → Band ‘Freakin’ Awesom3′
SOUL – POP – VINTAGE
Drie enthousiaste dames met een ongekende passie voor muziek en zang. Met een mix van Soul, Pop en een flinke dosis Vintage nemen ze u mee op een muzikale reis vanaf de 50’s tot nu!
Niet alleen qua zang maar ook qua show en styling laten ze u de muzikale geschiedenis opnieuw beleven. De 3-stemmige zang herinnert aan “The Three Degrees” maar leunt tegelijk ook aan tegen de “O’G3NE-sound” van nu!
De ladies zingen covers van o.a. Caro Emerald, Diana Krall, Trijntje Oosterhuis, Little Mix, Three Degrees, Dinah Washington, Shirley Bassey, Amy Winehouse, Nancy Sinatra, Andrew Sisters en vele anderen.

– – – – – – – – – – – – –

19.00- 20.00 uur → Buiten → Band ‘Hot Rod Riot’ (tent bij Blues Lee)
Drie jonge muzikanten maken lekkere Rockabilly in een mix met populaire Rock & Roll, met de focus op bergen lol, liters zweet en niet aflatende interactie met het publiek. Het repertoire bestaat uit bekende en minder bekende Rock & Roll en Rockabilly songs, maar allemaal met een Stray Cats-achtige bite. Denk daarbij aan: Rumble in Brighton, Stray Cats Strut, Runaway Boys, Rockabilly rules, Gene and Eddie en Rock this town maar ook aan Blue suede shoes, Be boppa lula, Stood up, Johnny B Good en Oh boy.
Vandaag bestaat Hot Rod Riot bestaat uit drie frontmannen: Daan Brekers (bas en zang), Math Meijers (drum) en Mark Tielemans (gitaar en zang).

___________________

De presentatie is in handen van Ilja Theunissen, Kevin Vandeberg en Erik Megens.
Het zijn spelers van Toneelgroep AMBRAS (www.toneelgroepambras.nl) uit Schaesberg die hun sporen op het podium al ruimschoots verdiend hebben. Het is bijzonder prettig dat wij juist deze mensen van deze lokale toneelvereniging bereid hebben gevonden om ons op de bUITenMARKT bij te staan. Ilja Theunissen is ook voorzitter van Ambras.

Tijdens de bUITenMARKT is de barbershop ‘De baard/ High Voltage’ aanwezig.
Heren, neem plaats in de comfortabele kappersstoel en laat uw haren knippen of uw baard trimmen/scheren in een wel heel bijzondere stijl. (classic shave € 17,50 / haircut € 20,-)

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Buitenmarkt 2017

Kerkberg 4
6374 ES Landgraaf

Tel.: 045-5713602
E-mail.: info@theaterlandgraaf.nl

www.theaterlandgraaf.com

Meer foto's

  • Melting Stuff
  • Zoldervrung
  • Freakin Awsom3
  • CarousselVisit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed