Schaapherder op Landgoed de Hamert

Terug Google Maps

schaapskudde met herder_HLI7735_Henk HeijligersWandelen langs uitgestrekte heidevelden en heerlijk genieten van de vergezichten. Wat wil een mens nog meer? Om dat idyllische plaatje nog mooier te maken is er op zondag 3, 17 en 24 september van 10.00 tot 14.00 uur op Landgoed de Hamert een schaapskudde aanwezig, inclusief herder en schaapshonden.

U bent op deze zondagen van harte welkom om te komen kijken hoe de schapen hier hun nuttige werk doen.

Landgoed de Hamert
Landgoed de Hamert, gelegen tussen Wellerlooi en Arcen, is in de wijde omtrek bekend en vooral geliefd als wandelgebied. De heidevelden horen als bijna vanzelfsprekend bij dit landschap. De mens heeft een grote invloed gehad op het ontstaan van die heidevelden en zonder ingrijpen zouden die langzaam maar zeker over gaan naar bos. Door hier Kempische heideschapen te laten grazen blijft de heide intact.

Uitgestrekte en gevarieerde heide
Stichting het Limburgs Landschap heeft al vele jaren geïnvesteerd in de kwaliteit van de heidevelden om zo te voorkomen dat de voormalige heideterreinen dichtgroeien. Het Limburgs Landschap kreeg daarbij steun van de Provincie Limburg. Door de terreinen te plaggen of te maaien konden heidevelden worden hersteld en door verbindingsstroken aan te leggen tussen de uit elkaar gelegen heidegebieden kunnen typische heidesoorten als zandhagedis, heivlinder of veldkrekel weer met elkaar in contact komen.

De uitgestrekte heidevelden worden enorm gewaardeerd door rustzoekende wandelaars en zeker met de aanwezigheid van een schaapskudde is dit een lust voor het oog.

Schaapskudde op bezoek
U vindt schaapskudde, herder en de bordercollies op de heidevelden van Landgoed de Hamert in de omgeving van het Vorstengraf of bij het zogenaamde Schooierspaadje. Door de blauwe of witte wandelroute vanaf Jachthut op den Hamer, Twistedenerweg 2 in Wellerlooi te volgen, komt u de natuurlijke beheerders van de heide vanzelf tegen.

Vergeet vooral uw camera niet.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Jachthut op den Hamer

Twistedenerweg 2
Wellerlooi
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed