Retrowielerevent Eroica Limburg

Terug Google Maps

Tussen 30 juni en 2 juli vindt voor de tweede keer het retrowielerevent Eroica Limburg plaats Dankzij de intense samenwerking tussen Belgisch- en Nederlands- Limburg wordt het dit jaar een grensoverschrijdende editie met een stopplaats in Riemst.

Eroica, een wielerevent met retrostempel
‘Eroica’ is Italiaans voor heroïsch. Dit event staat dan ook voor de kunst van het wielrennen in de puurste vorm van het woord. De deelnemers springen terug in de tijd en rijden over onverharde wegen op stalen fietsen van vóór 1987. Onderweg kunnen ze van een goed glas wijn en heerlijke streekgerechten genieten. Het sfeervolle finishterrein draagt nog bij aan de bijzondere beleving met een muzikaal en culinair festival voor het hele gezin, inclusief een nostalgische kermis, wielerbeurs, foodtrucks en livemuziek.

Twee fietsprovincies verbinden zich
Limburg en fietsen, ze worden vaak in één adem genoemd. Niet alleen in België, maar ook in Nederland. Niet verwonderlijk dus dat Limburg nu voor de tweede keer Eroica organiseert, in navolging van de negen andere edities die al plaatsvonden over de hele wereld (oa Italie en Engeland). De Limburgse regio staat bekend als de bakermat van het wielrennen en de Limburgers omarmen massaal het recreatieve fietsen én de wielrensport. Met wielerprominenten als Dumoulin, Wellens en Gilbert die afkomstig zijn uit de streek…mag Limburg zich terecht een wielerprovincie noemen.

Met hun vele heuvels, plateaus en grensoverschrijdende fietsroutes door een prachtig en divers landschap lenen beide Limburgen zich als geen ander voor de wielersport. Bovendien staat de grensregio bekend voor zijn joie de vivre. Het bourgondische karakter en de aanleg om voluit van het leven te genieten, zitten diep verankerd in het DNA van de Limburgers. Een perfecte match dus met de filosofie van Eroica-bedenker Giancarlo Brocci. Hij creëerde Eroica uit “liefde voor een fantastische sport en een prachtig landschap”.

Van Valkenburg aan de Geul naar Riemst
Beleven en genieten in retrostijl, daar draait het bij Eroica om. Vanuit de wereldwielerstad Valkenburg aan de Geul worden drie prachtige routes gereden. Dit jaar doorkruisen 2 routes  ook Belgisch-Limburg: : vanaf het pontje in Eijsden, via de Slingerberg in Kanne, een authentieke rustplaats in Riemst, om uiteindelijk via de beruchte Hallembaye de grens opnieuw over te steken. Bij de waterburcht in Millen genieten de deelnemers van streekproducten en nostalgische randanimatie.

Eroica Limburg Festival: praktisch
Locatie: Park Dersaborg in Valkenburg aan de Geul
Programma:
– Vrijdag 30 juni: aftrap met foodtrucks, wielerbeurs, nostalgische kermis en livemuziek
– Zaterdag 1 juli: toertocht door de twee Limburgen
– Zondag 2 juli: bezoek aan de Tour de France, die op enkele kilometers van Limburg in Duitsland passeert
– Surf naar www.eroicalimburg.nl voor het volledige programma en meer informatie.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Park Dersaborg


Valkenburg aan de Geul

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed