Operaseizoen in Luik start met Italiaanse passie

Terug Google Maps

Ton Reijnaerts

Met Manon Lescaut van Puccini  opent Opéra Royal de Wallonie op dinsdag 19 september het nieuwe operaseizoen 2017-2018. De hartstochtelijke liefde van Manon Lescaut en de Chevalier Des Grieux, gebaseerd op de bestseller roman van Abbé Prévost, was het eerste grote succes van Giacoma Puccini, de levensgenieter die alleen opera’s schreef als hij krap bij kas zat.

De opera Manon Lescaut is een uitzonderlijk bloemlezing van sublieme melodieën en een bewegend lyriek van Manon zorgeloze onschuld tot haar tragische dood loopt. Je wordt quasi verslonden door deze Italiaanse passie. In Luik krijgt die nog eens extra kracht door de nieuwe dynamische  orkestdirigente Speranza Scappucci de inbreng van de nieuwe dynamische  orkestdirigente Speranza Scappucci. En het gegeven dat  Stefano di Mazzonis Pralafera, de gerenommeerde artistiek directeur van Opera Royal de Wallonie Puccini’s meesterwerk in een gloedvol nieuw jasje heeft gehuld. Het resultaat is een operaproductie om niet te missen. De Italiaanse Anna Pirozzi, een van de meest getalenteerde dramatic colorature soprano’s ter wereld, vervult de hoofdrol. Alle operavoorstellingen in Luik worden voorafgegaan door een inleiding 30 minuten voor aanvang van de voorstelling. De presentatie is voor alle bezoekers toegankelijk.

Manon Lescaut
Duur: 02:45
Taal: Italiaans
Muzikale Leiding: Speranza Scappucci
Geregisseerd door: Stefano di Mazzonis Pralafera
Chorus Master: Pierre Iodice
Kunstenaars: Anna Pirozzi , Marcello Giordani , Ionut Pascu , Marcel Vanaud , Pietro Picone , Alexise Yerna , Patrick Delcour
Aantal voorstellingen: 5
Data: Vanaf dinsdag 19 september tot zaterdag 30 september
Opéra Royal de Wallonie Liège
Adres: 
Place de l’Opéra, 4000 Liège, België
Meer info en tickets via: www.operaliege.be

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Opéra Royal de Wallonie Liège

Place de l'Opéra
Liège

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed