Natuurwandeltocht

Terug Google Maps

natuurvrienden MerseloOp zondag 30 april 2017 organiseert de wandelsportvereniging “De Natuurvrienden” uit Merselo een natuurwandeltocht.

Er kan gestart worden op de volgende afstanden. (5 en 10 km van 07.00 tot 13.00 uur). (15 en 20 km van 07.00 tot 12.00 uur)(30 van 07.00 tot 09.30 uur) (40 km van 07.00 tot 09.00 uur)

De route loopt gevarieerd over bospaden, boswegen, en verharde wegen.
De langere afstanden zullen diverse plaatsen in de omgeving van Merselo passeren.

Vanuit het startlokaal, zaal “Het Anker”, Grootdorp 73 5815 AN te Merselo. Tel 0478-546217, loopt de route langs de molen en het molenveld naar de testrikbossen, om vervolgens koers te zetten naar de ballonzuilbossen.
Nabij de ballonzuil komt u bij de rust post waar een wagenrust is ingericht.

Vanaf deze rust post loopt de route naar Overloon, langs het Oorlogsmuseum, waar op ca. 11 km een rustgelegenheid is. Na Overloon wordt koers gezet richting Smakt.
Na de Smakt loopt de route naar de Geijsterse bossen, langs de St.Willibrorduskapel en de “Alde Pastorie”. De route loopt even om het dorp heen, om vervolgens via de andere kant weer naar het centrum toe te gaan. In café het Trefpunt kan men op eigen gelegenheid rusten.

We verlaten het dorp en zetten weer koers richting Geijsterse bossen. Langs de beek de omgevallen boom en over knuppelbruggetjes bereiken we dan de “Rosmolen” om vervolgens door te steken naar de buurtschap “Boshuizen” in Oostrum. Daarna loopt de route langs de zuiveringsinstallatie richting Buitenweg, en vervolgens wordt koers gezet richting finish.

Op onze eigen rustplaatsen zijn tegen wandelvriendelijke prijzen diverse eet en drinkwaren verkrijgbaar. Tevens is op onze rustplaatsen een wc aanwezig.

De inschrijfgelden zijn als volgt:
Leden van WSV de Natuurvrienden:  Gratis
Leden van kWbn op vertoon van ledenpas: € 1,50
Overige wandelaars: € 2,50

Meer informatie

Contactgegevens

Het Anker

Grootdorp 73
5815 AN Merselo

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed