Miljoenenlijn

Terug

In Zuid-Limburg ligt het alom bekende spoortraject ‘De Miljoenenlijn’ dat sinds een tiental jaren wordt geëxploiteerd door de vrijwilligers van Stichting Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij. De historische stoomtreinen uit het begin van de 20e eeuw onderhouden een vaste dienstregeling over deze spoorlijn, dwars door het Limburgse Heuvelland. Geniet van de prachtige vergezichten en de nostalgische sfeer tijdens de rit.

Vanaf zomerdienstregeling 2007 wordt het traject van ZLSM uitgebreid en start de stoomtrein haar treindienst vanaf het nostalgische station Valkenburg, het oudste nog dienstdoende station van Nederland, gebouwd in 1853. Vanaf station Valkenburg voert het traject van ZLSM over Nederlands oudste internationale verbinding: Maastricht – Aken, tevens aangelegd in 1853. U geniet van het mooie heuvellandschap met diverse fraaie vergezichten. In Simpelveld kunt u de reis onderbreken voor een ‘stop’ te station Simpelveld. Neem hier een kijkje op de bemande seinhuizen, laat u informeren in het locomotievendepot of drink een kopje koffie in de sfeervolle stationsrestauratie uit de 20er jaren, die in vroeger jaren dienst deed als douaneruimte.

In 1934 aangelegd voor het kolenvervoer, vergde een belangrijk gedeelte van het ZLSM-traject ‘het zgn. miljoenenlijntje’ tussen Simpelveld en Kerkrade, een investering van maar liefst een miljoen gulden per kilometer. Een gigantisch bedrag voor die tijd. Maar daarvoor is het dan ook een uniek traject met metershoge dammen en diepe insnijdingen in het landschap.

Combineer een treinreis over de Miljoenenlijn met een van de vele attracties langs het traject zoals Industrion en GaiaPark Kerkrade Zoo in Kerkrade of de Fluweelengrot en Kasteelruïne in Valkenburg. Zo heeft u alle ingrediënten voor een compleet dagje uit!

Dienstregeling en rijdagen
De treinen van de ZLSM rijden volgens een vaste dienstregeling op vaste dagen in het jaar, te weten:  April en oktober: zon- en feestdagen  Mei, juni en september: zondag, woensdag en feestdagen  Juli en augustus: zondag, woensdag en donderdag  Daarnaast organiseert ZLSM vele evenementen (Stoomgala’s, Dieselweekend) en themadagen gedurende het hele jaar, zoals met Pasen, Sinterklaas, Kerst en Sylvester.  | ZLSM  , Simpelveld  tel.  Meer info op

Meer informatie

Contactgegevens

De Miljoenenlijn

Stationstraat 20
6369 VJ Simpelveld

Tel.: 045-5440018
E-mail.: info@miljoenenlijn.nl

www.miljoenenlijn.nl

Meer foto's

  • ZLSM conducteurVisit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed