Meivakantie met rovers, expedities en lentekriebels

Terug Google Maps

Ook in de tweede week van de meivakantie is er elke dag iets te doen bij Buitencentrum De Pelen. Met op zondag 30 april de spannende speurtocht ‘Het Roverspad’ en op maandag 1 t/m vrijdag 5 mei elke dag ontdektochten in Nationaal Park De Groote Peel. Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. 

Ga zoek naar het zwarte goud van de Peel…
Op zondag 30 april kan je meedoen met de spannende speurtocht ‘Het Roverspad’. Graaf de Zwarte Raaf heeft alle schatten van de wereld, behalve … het zwarte goud. Daarom heeft hij zijn zeven rovers van de Zwarte Raven op pad gestuurd in de Peel om het te zoeken. Ga jij ze helpen? Onderweg kom je opdrachten en uitdagingen tegen die leiden naar de oplossing. Na afloop broodjes bakken bij de vuurkorf.

Starten voor het Roverspad kan tussen 13.00 en 15.00 uur en deelname kost € 2,50 per persoon. De route is 2,5 kilometer lang en de tocht duurt 1 – 1,5 uur. Aanmelden kan per mail via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Doe eens lekker sPEELs en krijg de kriebels…
Op maandag 1, woensdag 3 en vrijdag 5 mei zijn er Peel Ontdektochten Lentekriebels. Wie meedoet aan deze actieve excursie ontdekt van alles over de natuur in de lente. Je luistert naar de vogels en naar de sapstroom van de bomen, vangt waterdieren met een schepnetje en gluurt in de vele nestkastjes in het vogeltjesbos. Misschien zitten er al kuikens in!

Wie van een uitdaging houdt kan op dinsdag 2 en donderdag 4 mei meedoen met een sPEELse Expeditie. Door het uitvoeren van sPEELse opdrachten beleef je de Peel op een bijzondere manier. Daarbij worden je zintuigen geprikkeld. Je voelt het verende veen, ‘vangt’ en ruikt het borrelende moerasgas en verwent je voeten met een natuurlijke voetmassage. Gewoon lekker sPEELs!

De Peel Ontdektocht Lentekriebels 1, 3 en 5 mei en de sPEELse expeditie op 2 en 4 mei starten om 14.00 uur. De route is 2,5 kilometer lang en duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind. Aanmelden kan per mail via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Foto: Marijke Vaes-Schroën|Staatsbosbeheer

Meer informatie

Contactgegevens

Buitencentrum De Pelen

Moostdijk 15
Ospel

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed