Lezing ‘vogels in de lente’

Terug Google Maps

In maart zijn er elke zondagmiddag lezingen en/of presentaties in Buitencentrum De Pelen. Op zondag 26 maart, de laatste, vertelt Gerard Compiet over ‘vogels in de lente’. In de presentatie komen zaken als vogelzang, territorium, balts, nestbouw etc. aan de orde.

Er zijn twee lezingen die starten om 13.30 en 15.00 uur in de activiteitenruimte van het Buitencentrum aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Vogels in de lente!
Het voorjaar is begonnen en dat is te merken. Al vroeg in de ochtend hoor je vogels uitbundig zingen. Dat zijn de vogelmannen die via hun zang aan hun rivalen laten horen dat ze een territorium in bezit hebben genomen. Als dat gebeurd is hoeven ze alleen nog maar te wachten op een vrouwtje en dan kan er ‘gewerkt’ worden aan het nageslacht.

Het broedseizoen is een belangrijke en interessante periode voor vogelliefhebbers. Vogels laten zich goed horen en ook zien dus observeren is extra spannend. Wie meer wil weten over het voorjaarsgedrag van vogels kan op zondag 26 maart naar een lezing in Buitencentrum De Pelen. Natuurkenner Gerard Compiet besteedt die middag via beeld en geluid aandacht aan zaken als vogelzang, territorium, balts, paarvorming, nestbouw, kolonievorming, etc.  Vogels uit eigen tuin en directe omgeving, maar ook uit de Peelstreek zullen hierbij de revue passeren. Na deze middag kan je een aantal vogels gemakkelijker herkennen en hun gedrag beter begrijpen.

Er zijn die middag twee (dezelfde) lezingen die starten om 13.30 en 15.00 uur en die telkens ongeveer 50 minuten duren. Deelname is een vrijwillige bijdrage. Let op: reserveren is niet mogelijk en vol is vol dus wees op tijd.

Foto: Marijke Vaes-Schroën

Meer informatie

Contactgegevens

Buitencentrum De Pelen

Moostdijk 15
Ospel

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed