Lezing Eva Meijer – Het vogelhuis

Terug Google Maps

Ontdek een wereld vol mensenmanieren en koolmeesconventies

Op zondag 2 juli spreekt Eva Meijer in Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen over haar boek Het vogelhuis, winnaar van de BNG Publieksprijs 2016! De lezing maakt deel uit van het randprogramma bij de tentoonstelling Ben ik een dier? in het museum in Ligne en is tevens de officiële start van de Literaire zomer voor de Nederlandse partners.

Eva Meijer stuitte als filosoof op het werk van de eigenzinnige onderzoekster Len Howard (1894-1973), die haar tijd ver vooruit was, en gaat in Het vogelhuis op zoek naar Howards drijfveren. Howard bracht de tweede helft van haar leven door in een afgelegen huisje op het Engelse platteland. Daar schreef zij twee internationale bestsellers en deed zij de wereld versteld staan met haar observaties van mezen, roodborsten, mussen en andere vogels in en rond het huis.

Wat dreef Howard tot het radicaal omgooien van haar leven en het achterlaten van haar familie? Wat zeggen de levensverhalen van koolmezen ons over de mens? En is het mogelijk om je te ontworstelen aan de verwachtingen van anderen?
Eva Meijer neemt je tijdens haar lezing mee in een wereld van muziek en vogelzang, mensenmanieren en koolmeesconventies, en uiteindelijk in het thuisgevoel.

Eva Meijer (Hoorn, 1980) is beeldend kunstenaar, filosoof, schrijver en singer-songwriter. Ze publiceerde eerder korte verhalen en poëzie in literaire tijdschriften als De Revisor en Tirade. Haar debuutroman Het schuwste dier (2011) werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs, de Gouden Boekenuil en de Vrouw&Proza Debuutprijs.

De lezing door Meijer maakt onderdeel uit van het randprogramma van de expositie Ben ik een dier?, waarbij de deelnemende kunstenaars zich hebben beziggehouden met de relatie tussen mens en dier. Daarnaast maakt de lezing deel uit van het populaire Duits-Nederlandse literatuurfestival Literarischer Sommer/Literaire zomer, dat dit jaar voor de 18de keer plaatsvindt. Het festival biedt meer dan 30 evenementen en geeft daarmee een dwarsdoorsnede van de Nederlands- en Duitstalige literatuur met interessante lezingen, discussies en ontmoetingen.

Aanvang van de lezing door Eva Meijer op zondag 2 juli is 14.00 uur.
De lezing is te bezoeken met een geldig entreebewijs van Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen (€ 6,- reguliere entreeprijs, € 4,- voor 65+-ers en gratis voor museumkaarthouders en jongeren tot 18 jaar)

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen

Ligne 5
6131 MT Sittard

www.dedomijnen.nl

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed