Proef de lente in Kasteeltuinen Arcen

Terug Google Maps

Proef de Lente van 25 tot en met 28 mei in Kasteeltuinen Arcen
Er op uit tijdens het Hemelvaartweekend

Kasteeltuinen Arcen staat bekend om de combinatie van kleurrijke tuinen en eeuwenoude cultuur. Daarnaast besteedt Kasteeltuinen Arcen doorlopend aandacht aan (bloemsier)kunst en aan smaak. Tijdens het lange Hemelvaartweekend kunnen bezoekers proeven van (h)eerlijke gerechten in de Casa Verde. Hierbij worden traditionele gerechten afgewisseld met nieuwe trends en smaken. Ook is er een kleine smaakmarkt met producten uit de streek.

Internationale Topkoks geven kookdemonstraties
Tijdens “Proef de Lente” worden mooie land- en tuinbouwproducten uit de streek gebruikt en maakt het publiek kennis met nieuwe trends en smaken. Topkoks van Euro-Toques uit Nederland en Duitsland bereiden de lekkerste gerechten. De koks werken natuurlijk met de koningin onder de groenten, de asperge, maar ook met andere seizoenproducten. Ook ingrediënten uit eigen tuin worden gebruikt. De koks plukken hun ingrediënten ’s ochtends in de Groente- en moestuin en de Kruidentuin van Kasteeltuinen Arcen en gaan daar vervolgens creatief mee aan de slag. Gasten van Kasteeltuinen Arcen kunnen de koks ‘’op de vingers kijken’’ en de recepten worden met liefde gedeeld met het publiek. De gerechten kunnen geproefd worden en zo is er voor bezoekers volop inspiratie op te doen.

Code van eer
Euro toques koks koken onder hun ‘code van eer’ en ze staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. De vereniging stelt zich onder meer ten doel om de verscheidenheid van landelijke en regionale culinaire tradities te respecteren, te behouden en deze culinair te combineren met het hedendaagse. Kasteeltuinen Arcen is sinds 3 jaar intentie lid van Eurotoques en haalt veel van haar horecaproducten uit de directe omgeving of zelfs uit eigen organisatie. Zo wordt het natuurvlees van de eigen kudde Galloway runderen gebruikt in eigen horeca. Ook wordt appelsap uit de eigen Bellet Boomgaard geschonken. 

Smaakmarkt
Tijdens Proef de Lente is er een kleine smaakmarkt met producten uit de streek in de Casa Verde. Zo kunnen gasten in het mooiste decor van Limburg proeven en genieten van al het smakelijks dat de regio te bieden heeft.

www.kasteeltuinen.nl

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Kasteeltuinen Arcen

Lingsforterweg 26
5944 BE Arcen

www.kasteeltuinen.nl

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed