Jong poptalent presenteert zich tijdens Popsport

Terug Google Maps

Op zaterdag 25 maart en vrijdag 31 maart 2017 organiseert Stichting Popmuziek Limburg een showcase in The Rock Station te Reuver en in OJC The Curve in Echt.

Tien jonge talentvolle popacts uit Limburg laten aan het publiek zien en vooral horen wat ze in huis hebben. Zaterdag 25 maart zullen Noah’s Orc, Damiano, HMFA, Junkfood Lunchbox en Luca van den Hombergh hun opwachting maken in The Rock Station te Reuver. Op vrijdag 31 maart is het de beurt aan Aurora Borealis, Douwe, Merel, Endeavour en Stagefright om hun talent te presenteren in jongerencentrum OJC The Curve in Echt. Beide showcases zijn gratis toegankelijk voor publiek.

 

Over Popsport
Popsport is ontwikkeld door Stichting Popmuziek Limburg en werd in 2004 voor het eerst georganiseerd in Limburg. Inmiddels is Popsport uitgegroeid tot een landelijk initiatief dat in alle Nederlandse provincies georganiseerd wordt. Tijdens Popsport krijgen jonge talentvolle muzikanten en popacts een kijkje in de keuken van de popsector, om ze sneller wegwijs te maken en te investeren in hun ontwikkeling. Gedurende enkele maanden volgen de deelnemende acts diverse muzikale en zakelijke workshops van professionals uit de popsector, waaronder programmeurs van poppodia en festivals, boekers, A&R managers en ervaren muzikanten. De deelnemende acts bepalen zelf aan welke workshops ze deelnemen en met welke docenten ze willen werken. Acts leren eigen keuzes maken en leren hoe ze kansen kunnen benutten in de popsector. Professionals maken de deelnemende artiesten bewust van hun eigen kracht.

In januari startte Aurora Borealis (Maastricht), Luca van den Hombergh (Venlo), HMFA (Meterik), Douwe (Herkenbosch), Endeavour (Berg aan de Maas), Stagefright (Geleen), Damiano (Roermond), Noah’s Orc (Horst), Merel (Maastricht) en Junkfood Lunchbox (Maastricht). De deelnemers werden gescout door Limburgse programmeurs van poppodia bij o.a. regionale popwedstrijden en de provinciale wedstrijd Kunstbende. Tijdens de startbijeenkomst kreeg iedere act een professionele fotoshoot onder leiding van fotograaf Harry Heuts. Momenteel volgen de pop-acts verschillende workshops en nemen ze een nummer op in een professionele studio. 

De showcase in Reuver en Echt:
Tijdens de showcases op zaterdag 25 en vrijdag 31 maart geven de tien deelnemende acts een optreden als generale repetitie voor de grote finale die op zaterdag 27 mei in Poppodium Volt te Sittard wordt gehouden. De jury, bestaande uit Sean Verstraelen, Julie van Diem en Harald Bruystens, volgt de ontwikkeling van de deelnemers en is ook aanwezig tijdens de showcases in Reuver en Echt. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor publiek.

Zaterdag 25 Maart
Popsport Showcase – The Rock Station, Reuver
Acts: Noah’s Orc, Damiano, HMFA, Junkfood Lunchbox, Luca van den Homberg
Aanvang: 20.00 uur | Start: 20.30 uur
Gratis entree

Vrijdag 31 Maart
Popsport Showcase – OJC The Curve, Echt
Acts: Aurora Borealis, Douwe, Merel, Endeavour, Stagefright
Aanvang: 20.00 uur | Start: 20.30 uur
Gratis entree

Meer informatie

Contactgegevens

The Rock Station


Reuver

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed