Johnny Mars met bigband op The Southern Bluesnight

Terug Google Maps

johnny-marsDe Amerikaanse mondharmonicaspeler Johnny Mars geeft op 25 maart een concert op The Southern Bluesnight samen met The Northern European Jazz and Blues Orchestra onder leiding van Kurt Weiss. De bigband speelt arrangementen van ‘Blues Brother’ en trombonist Tom ‘Bones’ Malone, die special voor het festival zelf ook meespeelt. Daarnaast maakt de organisatie ook de komst van de Britse zangeres Kyla Brox bekend.

Mars werd in 1942 geboren in North Carolina, een van de “Southern States” en werkte met zijn familie al jong op de katoenplantages. Hij verhuisde voor een lange en imposante carrière naar New York, San Francisco en Engeland, waar hij de eretitel ” The World’s No 1 Harmonica player” dik verdiende. Hij deelde het podium en werkte met o.a. BB King, Earl Hooker en Magic Sam. Zijn staat van dienst bevestigde hij met tal van albums, zoals King of the Bluesharp, Mighty Mars, Life on Mars en Blues from Mars.

Tom ‘Bones’ Malone is trombonist, multi-instrumentlst, arrangeur, musical director, auteur en producer. Hij is bekend van zijn werk met de fameuze Blues Brothers (live, in film en op albums) maar ook David Letterman Show en Saturday Night Live. Malone schreef de arrangementen speciaal voor het Northern European Jazz – & Blues Orchestra dat onder leiding staat van dirigent Kurt Weiss en neemt op 25 maart zelf ook zitting in het orkest.

Ook het jonge bluestalent Kyla Brox, komt met haar band naar Heerlen. Kyla (1980) wordt ook wel de “First Lady of British Blues” genoemd en is zonder twijfel de meest authentieke soul- en blueszangeres van haar generatie. Special voor het festival komt haar vader, Victor Brox mee voor een eenmalige samenwerking. Victor is in de UK een absolute legende, die sinds de jaren 60 heeft opgetreden met alle groten in de Britse bluescene.

Kaarten voor The Southern Bluesnight op 25 maart in Theater Heerlen zijn te koop via www.plt.nl. De complete line-up wordt half januari bekend gemaakt.

Meer informatie

Contactgegevens

Theater Heerlen

Burgemeester van Grunsvenplein 145
Heerlen

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed