In de zomervakantie elke dag iets te doen in De Groote Peel

Terug Google Maps

Staatsbosbeheer biedt in de zomervakantie veel activiteiten voor gezinnen met kinderen bij Buitencentrum De Pelen. Zo kan je elke woensdag om 14.00 uur met een Peelgids op pad tijdens de Zin in Zomertocht.

Daarnaast zijn er ook tochten zonder gids die je elke dag kan doen. Voor kleuters is er het Kabouterpad en voor kinderen vanaf 6 jaar de Boswachteracademie en de Billy Bell Doekoffer. Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Waterdieren scheppen en nog veel meer!
In de zomer houdt Staatsbosbeheer elke woensdagmiddag in juli en augustus een ‘Zin in Zomertocht;  een begeleide excursie vol speelse opdrachten. Het leuke aan de Zin in Zomertocht is dat (groot)ouders en kinderen samen aan de slag gaan; samen waterdieren scheppen en determineren, een boommobile maken van materialen die gezocht worden op het scharrelpad en een bijzonder moment van stilte genieten om naar de vogels luisteren. Maar vooral, samen een zalige zomerse middag in De Groote Peel beleven!

De Zin in Zomertochten starten elke woensdag in juli en augustus om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind. Aanmelden is gewenst via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Voor elke leeftijd en elke dag een ontdektocht
Behalve de activiteiten met gids zijn er ook Doe- en Ontdektochten zonder gids bij het Buitencentrum. Voor kleuters is er het Kabouterpad. Met een rode muts en rode wangen loop je een korte route door het bos. Onderweg doe je leuke opdrachten en ga je op zoek naar sporen van kabouters. Voor kinderen vanaf zes jaar is er de Boswachteracademie. Met het boswachtershandboek vol tips en opdrachten en een rugzak vol gadgets maak je een stevige wandeling door de natuur. Of beleef de Peel met de Billy Bell Doekoffer! Op een route van 2 kilometer ga je waterdieren vangen met een schepnet, op zoek naar vogels met de verrekijker en nog veel meer. Alles wat je onderweg nodig hebt zit in de koffer. Ben je klaar? Bij het buitencentrum ligt een leuke verrassing voor je klaar.

Doe- en Ontdekverhuurtochten hoef je niet te reserveren en kan je dus elke dag doen. Deelname kost € 5,- per kind, inclusief een pakje koekjes en drinken en een herinnering. Let op: Verhuur van tochten is dagelijks mogelijk tussen 10.00 en 16.00 uur. Materialen dienen om 18.00 uur ingeleverd te zijn. Kijk voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Foto: Marijke Vaes –Schroën | Staatsbosbeheer

 

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Buitencentrum de Pelen

Moostdijk 15
Ospel

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed