Herdenkingstocht Eli Heimans 1917

Terug Google Maps

Op 22 juli 1914 overleed Eli Heimans, de man die het Geuldal en specifiek Epen op de kaart heeft gezet. Net als voorgaande jaren willen we de sterfdag van deze bijzondere man herdenken met op zaterdag 22 juli een wandelroute langs plekken die hij tijdens zijn vakanties in Epen o.a. uitgebreid beschreef in zijn boekwerk “Uit ons Krijtland”.

We eren deze grondlegger van de natuurbeleving met een wandeling door het Epense land waar hij zoveel genoot van alle natuur, zoveel ontdekte en zich zo vaak verwonderde.

Er wacht ons een leuk rondje ( ca. 9 km) door het Geuldal en we zullen diverse keren even stil staan bij opmerkelijke plekken. Uiteraard is er vakwerk, de Geul en krijgen we prachtige panorama’s. De gids zal op diverse plekken toelichting verschaffen.

De route kent wat hoogteverschillen maar het tempo zal gemoedelijk zijn zodat iedereen (met goed schoeisel) gemakkelijk kan volgen. Camera’s zijn welkom. Er zijn geen kosten!

Startplek: P-plaats tegenover Camping Rozenhof, Camerig 12, 6294 NB te Vijlen. Tijd: 10.00 uur tot ca. 14.00 uur. Info via Dieter Schaaf: masterofbonsaiart@hotmail.com

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Camping Rozenhof

Camerig 12
6294 NB Vijlen

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed