Gerard van Kol treedt op bij De Pelen

Terug Google Maps

van kolOp zondag 20 augustus is er een optreden van de Leisselse troubadour Gerard van Kol op het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen. Hij speelt in twee sets; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater.

Het optreden is voor iedereen toegankelijk en entree is een vrijwillige bijdrage. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Over vroeger, maar ook over dagelijkse dingen
Gerard van Kol is al zijn hele leven bezig met muziek. Op tienjarige leeftijd speelde hij de accordeon, een instrument dat hij een paar jaar later inruilde voor een drumstel. Toen hij vijftien was kwam hij in zijn eerste band: the Remblin Four. De naam van de band veranderde in White Wheel en, na acht jaar spelen op bruiloften en partijen, koos de groep voor een ander genre: country rock! Met The Canyon Drive Band heeft Gerard op grotere podia gespeeld, inclusief tv optredens en festivals in binnen en buitenland. Na deze bewogen jaren keerde hij weer terug naar dans en amusement. Sinds de jaren negentig timmert hij aan de weg als troubadour en zingt en schrijft hij liedjes in het Leissels dialect. Liedjes die gaan over vroeger, het leven in de Peel, maar ook over ‘dagelijkse dingen. In 1996 verscheen z’n eerste CD en een paar jaar later volgde een tweede. Zijn optredens zijn doorspekt met verhalen en anekdotes. Soms gevoelig, soms grappig, maar altijd recht vanuit het hart.

De voorstellingen op het Peelpodium zijn voor iedereen toegankelijk. Entree is een vrijwillige bijdrage. Uw gulle gift komt ten goede aan de muzikanten en aan de organisatie van het Peelpodium.

Foto: Marijke Vaes-Schroën

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Buitencentrum De Pelen

Moostdijk 15
Ospel

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed