Fashion Revolution Week in Museum de Kantfabriek

Terug Google Maps

De wereldwijde mode-industrie is ondoorzichtig, milieuonvriendelijk en buit kwetsbare mensen uit. Museum de Kantfabriek in Horst houdt van mode maar wil niet dat kleding ten koste gaat van mensen of onze planeet. Daarom doet ze mee aan de Fashion Revolution Week.

Een week waarin aandacht wordt gevraagd voor de slechte omstandigheden waarin veel kleding wordt geproduceerd. Museum de Kantfabriek doet dat op zondag 30 april. Er is een presentatie van duurzame kleding en jonge mode-ontwerpers presenteren hun inspirerende mode-ideeën voor een betere wereld.

Fashion Revolution Week staat stil bij slachtoffers van Rana Plaza Ramp in Bangladesh
Tijdens de Fashion Revolution Week wordt elk jaar stil gestaan bij de 1134 doden, 2000 (zwaar)gewonden en 200 vermisten van de Rana Plaza ramp in Bangladesh die de wereld op 24 april 2013 schokte. Sinds die dag weet iedereen dat veel kleding gemaakt wordt in levensgevaarlijke fabrieken en onder slechte arbeidsomstandigheden. In een klap werd duidelijk dat er snel actie nodig is om deze onveilige fabrieken aan te pakken en de werksituatie van de miljoenen kledingarbeiders in onder andere Bangladesh, China, India en Cambodja te verbeteren. Fashion Revolution is een wereldwijde beweging die oproept tot meer transparantie, duurzaamheid en ethiek in de mode-industrie om daarmee de manier waarop kleding wordt geproduceerd te verbeteren. Met de #WhoMadeMyClothes actie op social media vraagt ze bovendien consumenten om tijdens deze week na te gaan waar hun kleding eigenlijk is gemaakt, door wie en hoe?

Duurzame kleding en inspirerende presentaties van jonge ontwerpers voor een betere wereld
De activiteiten in het kader van de Fashion Revolution Week in Museum de Kantfabriek starten op zondag 30 april om 12.00 uur met de presentatie van twee demi-couture jurkjes uit de collectie ‘Outcast’ van Ronald van der Kemp. Het gevoel van hechting aan kleding wil hij terugbrengen met zijn label RVDK. Daarom werkt hij met restjes, waar weer nieuwe creaties uit ontstaan. Om 13.00 uur is er een presentatie van Fruitleather.

Hoe kunnen objecten die als waardeloos worden gezien, juist weer waarde krijgen. Koen Meerkerk en Hugo Boon transformeren weggegooid fruit tot innovatieve materialen zoals leer. FruitLeather wil bewustzijn genereren tegen voedselverspilling en laten zien dat verspilling op een positieve manier kan worden opgelost. Om 14.00 uur vertelt Thijs van Buuren van ontwerpbureau Tegendraads over de inzet van het oubollige traditionele borduren als originele en creatieve manier om experimentele kleding te maken. Om 15.00 uur wordt de documentaire “The Thrue Cost” vertoond. Deze film vertelt het intrigerende verhaal over kleding; de kleding die wij dragen, de mensen die onze kleding maken en de impact van onze kledingindustrie op onze wereld.

Kijk voor meer informatie op www.museumdekantfabriek.nl

Meer informatie

Contactgegevens

Museum de Kantfabriek

Americaanseweg 8
5961 GP Horst

E-mail.: info@museumdekantfabriek.nl

www.museumdekantfabriek.nl

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed